Putini avalikustatud KGB profiil pandi riigiarhiivi (2)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini NSV Liidu Riikliku Julgeoleku Komitee (KGB) profiil avalikustati ja toimetati Peterburi riigiarhiivi.

Aastatel 1975–1991 KGBs teeninud Putin on öelnud, et luureminevik valmistas teda ette presidendiametiks. Paistab, et ka KGB profiilil on Putini kohta öelda ainult kiidusõnu.

«Seltsimees V. V. Putin parandab pidevalt oma ideoloogilisi ja poliitilisi standardeid. Ta osaleb aktiivselt partei haridusvõrgustikus. Ta parandab pidevalt oma professionaalseid oskusi,» seisab dokumendis.

Kuue paragrahvi pikkune profiil, mis avaldati eile Peterburi uudistekanalil 78, toob välja ka Putini «moraalset stabiilsust» ja «kolleegide seas välja teenitud autoriteeti».

Putin paigutati Ida-Saksamaale pärast 1985. aastal Moskva KGB kõrgema õppeasutuse lõpetamist. Aastani 1990 töötas ta Dresdenis, tõustes kolonelleitnandi auastmesse. 1989. aastal autasustati teda pronksmedaliga väljapaistvate teenete eest Ida-Saksamaa Riiklikule Rahvaarmeele.

Pärast KGB järglaseks saanud Venemaa Föderatsiooni Föderaalses Julgeolekuteenistuses (FSB) teenimist tõusis Putin 2000. aastal Venemaa presidendi kohale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles