VIDEO Kohtupatoloog: seksuaalkuritegudes süüdistatud Jeffrey Epstein ei teinud enesetappu, ta tapeti (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Aalaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises süüdistatud Jeffrey Epstein
Aalaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises süüdistatud Jeffrey Epstein Foto: HO/AFP/Scanpix

USA tuntud ja kogenud kohtupatoloog Michael Baden andis Fox uudistekanalile intervjuu, milles sõnas, et seksuaalkuritegudes süüdistatud ärimehe Jeffrey Epsteini surm ei olnud enesetapp, vaid kõik viitab tapmisele.

USA meedia teatel oli Epstein alates 6. juulist 2019 New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla eriosakonnas, kus ta üritas juuli lõpul enesetappu teha, kuid ta elu päästeti.

Valvurid pidid alguses jälgima teda ööpäev läbi, kuid siis pidid käima iga 30 minuti järel vaatamas. 10. augustil, mil ta leiti oma kongist pooduna, käisid valvurid teda kontrollimas iga paari tunni järel.

New Yorgis asuv Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffrey Epsteini kinni hoiti
New Yorgis asuv Metropolitan Correctional Center vangla, kus Jeffrey Epsteini kinni hoiti Foto: JEENAH MOON/REUTERS/Scanpix

Politsei teatel tegi mitmetes seksuaalkuritegudes süüdistatud mees enesetapu, kuid Badeni sõnul näitavad ta surnukeha lahkamistulemused, et kindlasti ei olnud tegemist endalt elu võtmisega.

Patoloogi teatel oli Epsteinil oli kaelalülide murd, kaks kõriosa murdu ning murdunud oli ka kõrisõlm. Lisaks olid ta silmad verd täis valgunud, see viitab kägistamisele.  

«Sellised vigastused tekivad tavaliselt ülespoomisel. Rohkem kui 50 aasta pikkuse patoloogikarjääri jooksul ei ole ma näinud, et enesetapu teinul oleks midagi sellist,» sõnas patoloog.

Patoloog Michael Baden
Patoloog Michael Baden Foto: Jeff Roberson/AP/Scanpix

Baden oli üks neid patolooge, kes oli Epsteini surnukeha lahkamise juures, kuid ta ei lahanud ise.

Epsteini vend palkas nüüd Badeni, et patoloog vaataks uuesti läbi materjali, mis puudutab Epsteini surma.

Baden on varem uurinud näiteks John Kennedy mõrva ning olnud tunnistajaks naisetapjast O J Simpsoni kohtuistungitel.

Epsteinile tegi lahkamise New Yorgi tuntud patoloog Barbara Sampson, kelle sõnul ei vasta Badeni väide Epsteini tapmise kohta tõele.

Sampsoni sõnul näitasid Epsteini kehal olevad vigastused, et mees poos end ise üles.

USA justiitsministeerium ja politsei ei ole Badeni väidet kommenteerinud, kuid uuritakse, miks vangivalvurid ei täitnud oma tööülesandeid korralikult ja kas see võis Epsteini surmale kaasa aidata.  

Epsteini süüdistati selles, et ta maksis 2002–2005 kümnetele teismelistele tüdrukutele tema ja ta sõpradega seksimise eest. Epsteini seksivõrgustikku langenud tüdrukutest kõige nooremad olid 14-aastased.

Epstein eitas kuni elu lõpuni alaealiste seksuaalset ärakasutamist.

USA kohus mõistis Epsteini juba 2008 seksuaalkuritegudes süüdi ja siis määrati talle lühiajaline vanglakaristus, millest ta vaid osa ajast oli vanglas.

Epsteini surm tekitas USAs spekulatsioone, et on palju  mehi, kes tahtsid ta surma, kuna kohtus oleksid võinud nende isikud paljastuda ja neid oleks seostatud alaealiste seksuaalse ärakasutamisega. 

Kinnitamata andmetel kuulusid Epsteini lähikonda USA praegune president Donald Trump, endine president Bill Clinton, Microsofti asutaja Bill Gates ja Briti prints Andrew.

Briti prints Andrew mais 2019
Briti prints Andrew mais 2019 Foto: Andrew Matthews/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles