Skeemide ohvriks langenud hulgimüüja lõpetas pankrotis

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kohtutoimikud
Kohtutoimikud Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

Harju maakohus kuulutas täna välja Aserbaidžaanist pärit ärimehe Movsum Mehtijevi elutöö, toidukaupade jae- ja hulgimüügifirma Haljas ASi pankroti.

Ajaleht Äripäev kirjutas sel nädalal, kuidas Mehtijev sattus skeemimeistri Kristian Kesneri lõksu, kes omandas sisuliselt tasuta Haljase tütarfirma Tallinna Karastusjoogid, mis viimaks põhja lasti. Hiljem püüdis Kesner üle võtta ka tervet Haljast, kuid tehing jäi katki.

Samas hakkasid Haljase hädad pihta juba varem, kuna Swedbank ei soovinud võlgades toidutootja laenulepingut 2017. aastal pikendada. Haljase võlg maksuameti ees küündis lõpuks 550 000 euroni ja ettevõtte vastu esitati pankrotiavaldus, mis täna kohtus rahuldati. Pankrotihalduriks nimetati Oliver Ennok ja esimene võlausaldajate koosolek toimub 26. novembril.

Haljase äri pole viimastel aastatel õitsenud. Alates 2014. aastast on firma teeninud igal aastal 300 000-400 000 eurot puhaskahjumit. Käive on püsinud 4-5 miljoni euro juures. 2017. ja 2018. aasta majandusaasta aruandeid pole firma juhatus esitanud.

Hulgimüügifirma asutati 1989. aastal Tallinnas, olles toona üks esimesi eraettevõtteid Eestis. Tippajal töötas Haljases sadakond inimest. Firma tootmine asub Tallinnas Männikul, kus neil on pakketsehh, toidukauplus ja hulgiladu.

Haljas on vahendanud muu hulgas Aserbaidžaanis toodetud granaatõunamahla «4U», kompvekke «Sweet Angel», teed «Senok», kohvi «Paulig», maitseaineid «Santa Maria» ja makaronitooteid «Adriana».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles