Suurtehing autoturul: sünnib maailma suuruselt neljas autokompanii (1)

BNS
Copy
Fiat ja Peugeot panevad leivad ühte kappi
Fiat ja Peugeot panevad leivad ühte kappi Foto: MARCO BERTORELLO/AFP

Autofirmade Fiat Chrysler ja PSA Peugeot' juhatused kiitsid heaks ühinemise, millega loodaks maailma suuruselt neljas autokompanii.

«Juhatused nõustusid ühehäälselt tegema tööd äride täielikuks kombineerimiseks 50/50 ühinemise kaudu,» teatasid ettevõtted.

Ühinenud firma registreeritaks Hollandis ja kummagi firma aktsionärid saaksid selles võrdse osaluse.

Ühinenud firma aastakäive oleks pea 170 miljardit eurot ja tegevuskasum 11 miljardit eurot.

Uue firma tegevjuhiks saab PSA Peugeot' praegune tegevjuht Carlos Tavares ja esimeheks Fiat Chrysleri esimees John Elkann.

Firmade teatel loodetakse luua 3,7 miljardi euro jagu sünergiaid, seda tehaseid sulgemata. Tehaste sulgemise pärast on muret väljendanud ametiühingud Prantsusmaal ja Itaalias.

Prantsuse valitsus, millele kuulub osalus PSAs ja mis oli varem vastu Renault' ja Fiat Chrysleri ühinemisele, vihjas, et pooldab ühinemist.

Kaks autotootjat müüsid eelmisel aastal kokku 8,7 miljonit sõidukit ning ühinemisel saaks neist General Motorsi ees suuruselt neljas autotootja maailmas. Volkswagen müüs eelmisel aastal 10,8 miljonit sõidukit, mis on sama palju kui Renault', Nissani ja Mitsubishi Motorsi allianss. Toyota tootis eelmisel aastal 10,6 miljonit ning viiendal kohal olev General Motors 8,4 miljonit autot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles