Iseloomad näitab iseloomu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ansambli Iseloomad CD «Elu on selline» esikaas.
Ansambli Iseloomad CD «Elu on selline» esikaas. Foto: Repro

Ansambel Iseloomad tuli esimest korda lagedale aasta tagasi, kui selgusid Eesti Laulu konkursile pääsenud lood. Nende hulgas oli «Kaks miinust», mille see bänd on nüüd pannud esimesele plaadile. CD kuulamisel ilmneb, et ansambel on iseloomu poolest palju elavam ja elulisem sellest, mida võis esimese laialt kuuldud loo järgi arvata.

Nelja tartlasest muusiku CD «Elu on selline» on helivärvingute poolest, kuid ka muidu mitmekesine. Käredam lugu vaheldub mõtlikumaga, mis aga võib omakorda minna lõpu poole kärarikkaks, näiteks «Libedad keeled». Äge on hevikitarri ja muude helide väänlemine laulus «Hulgikrabaja». Närviliselt mõjub «Neuroos», mille sõnad juhivad kuulaja mõttele, et inimene tekitab endale üleliigseid pingeid, kui esitab oma igapäevases elus iga viimase kui pisiasja kohta küsimusi.

Tantsida sobib hästi laulude järgi «Kaks miinust», «Ära tee skandaali» – see on küll irooniliste sõnadega, aga muusikaliselt mõnus! - ja «Nähtamatud trellid». Viimases öeldakse, et paremini elamist segavad nähtamatud trellid inimeses endas. Instrumentaalloo «Parfümeeritud aed» saatel sobib samuti tantsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles