Lidli arendus jõudis kohtuvaidlusteni

Meelis Kalme
Copy
Selline on üks variante, milline võiks tulla Pärnu Lidli kauplus. Kas ja millal niisugune hoone suvepealinna kerkib, ei oska veel keegi öelda.
Selline on üks variante, milline võiks tulla Pärnu Lidli kauplus. Kas ja millal niisugune hoone suvepealinna kerkib, ei oska veel keegi öelda. Foto: OÜ Rok Projekt

Kaubandushiid Lidl on võtnud selgelt plaani lähiajal Eestis hulganisti poode avada. Uuele turule sisenemine ei suju aga vaevata, sest mitmel pool on kaupluste planeeringud kohtusse jõudnud või teel sinna. Huvitavad vaidlused on puhkenud Pärnuski.

Küll ei ole siin kaebajaks konkurendid, vaid hoopis naabermaja korteriomanikud, kelle hulgas olnud maineka advokaadibüroo omaniku lähi­sugulane. Arenduse vedaja väitel paistavad nendegi kaebuste tagant konkurentide kõrvad.

Alles kevadel esitasid kolm tulevase Lidli kõrval elavat naist kaebuse, millega avaldasid vastuseisu kaupluse projekteerimistingimuste menetlusele.

Asjaolu, et Saksa ärihiid kavandab poodi projekteerimistingimuste saa­mise teel, on tähtis, sest tavapäraselt ehitatakse niisuguses mahus objekte detailplaneeringuga. See omakorda lubab kõikidel asjast huvitatud inimestel protsessis osaleda, näiteks esitada muudatusettepanekuid ja kaebusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles