Võrumaal pole ühtegi iseseisva elektrivarustusega tanklat

Tiit Loim
, reporter
Copy
Pikasilla tankla on ainuke tankla Valgamaal, kus on juba olemas võimalus elektrivarustuse kadumisel jätkata tööd generaatori toel.
Pikasilla tankla on ainuke tankla Valgamaal, kus on juba olemas võimalus elektrivarustuse kadumisel jätkata tööd generaatori toel. Foto: Arvo Meeks

Hiljutine torm näitas, et elektrikatkestus seiskab tankladki, kust hangivad kütuse ka päästeautod. Iseseisva elektrivarustusega tanklaid on Valgamaal ja Põlvamaal üks ja Võrumaal ei ühtegi.

Bensiinijaamade toimimise lõppemine tormi ajal tekitab küsimuse, mis võib juhtuda suurema kriisi korral. Näiteks Viljandimaal tuli muidu Mustlas tankinud päästeautol tormi ajal tankida Viljandis.

Päästeameti Võrumaa päästepiirkonna juhataja Kaino Zilmer ütles, et Võru päästjatel õnneks ühelgi väga nõudlikul vahejuhtumil käia ei tulnud. Nende partneriks oleva Olerexi mõlemad tanklad Võrus olid aga samuti elektrita. Maakonnakeskuste komandodes on 400 liitrit kütust mahutavad haagised ja kindluse mõttes saadeti üks selline kohale Tartust. «Logistiliselt lihtsam ja kiirem oli, et Tartus valves olevad korrapidajad korraldasid asja ära ja tõid selle meile ära, me ei pidanud oma inimesi selleks kinni panema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles