Keskmise II pensionisambasse kogunenud summa eest kinnisvara ei osta

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
II pensionisamba uuring.
II pensionisamba uuring. Foto: Pexels / CC0 Licence

Peaaegu üks kolmandik inimestest kavatseb seni kogutud II pensionisamba raha ise edasi investeerida, paigutades selle kas investeerimiskontole, kinnisvarasse või mujale, selgus Luminori Eesti pensioniuuringust. 

Suur osa edasi investeerijatest kavatseb paigutada juba kogutud raha kinnisvarasse. Seda otsust peab õigeks suisa 13 protsenti vastanutest. Potentsiaalsete investeerimisvõimalustena nähakse ka krüptoraha ja aktsiaid või isiklikku firmasse panustamist.

«Keskmise II pensionisambasse kogunenud summa eest kinnisvara ei osta. Kindlasti on ka neid, kelle pensionisäästude eest on võimalik kinnisvara soetada, kuid nad on pigem tugev erand. Seetõttu tuleks investeerimisplaane tehes veenduda, kui palju raha on tegelikkuses kogunenud, ning rääkida ka ekspertidega sellest, milliseid võimalusi tasub usaldada,» kommenteeris Luminori Baltikumi pensioni üksuse juht Rasmus Pikkani.

Uuringu tulemustest selgus, et on ka neid, kes soovivad kulutada kogutud pensioniraha ära: 7 protsenti vastanutest maksaks selle eest tagasi laene või võlgu, 4 protsenti teeks enda jaoks vajalikke kulutusi ja 1 protsenti kasutaks pensioniraha laenu omafinantseeringuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles