Viljandi linnagaleriis tuleb rahvusvaheline kujundusgraafika näitus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi linnagaleriisse jõudva rahvusvahelise kujundusgraafika näituse avamine on esmaspäeval kell 16.
Viljandi linnagaleriisse jõudva rahvusvahelise kujundusgraafika näituse avamine on esmaspäeval kell 16. Foto: Ander Avila

Haapsalu graafilise disaini festivali rahvusvaheline konkurss-näitus "Isikupära/Individuality" teemal "Elu/Life" jõuab ka Viljandisse. Pressiteate kohaselt avatakse rahvusvaheline kujundusgraafika näitus Viljandi linnagaleriis esmaspäeval, 4. novembril kell 16.

Nagu seisab pressiteates, saab näitusel osa maailmatasemel plakatikunstist, et hiljem värske pilguga üle vaadata ka kohalikud müürid, plangud ja teadetetahvlid.

Konkursile laekus kokku 293 teost 114 autorilt Euroopa Liidust, Venemaalt, Ecuadorist, Mehhikost, Argentinast, Kuubalt, Valgevenest, Ukrainast, Hiinast, Iraanist, Indoneesiast ja USA-st. Professionaalide žürii valis eksponeerimiseks 82 finaalteost. Esindatud olid nii tudengid kui tunnustatud vanameistrid, kes rakendasid graafilise disaini kujundusvõttestikku väga laial skaalal, kasutades tüpograafiat, kalligraafiat, illustratsiooni, fotot, digimaali ja erinevaid segatehnikaid. Peale tehnilise käsitluse tasub jälgida eri maade autorite lähenemist teemale.

Linnagalerii linnaraamatukogu kolmandal korrusel on avatud esmaspäevast reedeni kella 10–19, laupäeval kella 10–15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles