Järvamaal võib küttida enim hunte

Anne Põder
Copy
Europaeischer Wolf, Europaeischer Grauwolf, Gewoehnlicher Wolf, Gemeiner Wolf (Canis lupus lupus), am Waldrand, Deutschland European gray wolf (Canis lupus lupus), on the forest edge, Germany BLWS478709 Copyright: xblickwinkel/H.xPieperx
Europaeischer Wolf, Europaeischer Grauwolf, Gewoehnlicher Wolf, Gemeiner Wolf (Canis lupus lupus), am Waldrand, Deutschland European gray wolf (Canis lupus lupus), on the forest edge, Germany BLWS478709 Copyright: xblickwinkel/H.xPieperx Foto: H. Pieper

Keskkonnaamet kinnitas eile alanud hundijahihooajal huntide esmaseks küttimismahuks 61 isendit. Neist kümmet looma saavad küttida Järva ohjamisalasse kuuluvad jahtkonnad ning kolme hunti võivad jahtida Lääne-Viru ohjamisala koosseisus olevate Järvamaa jahtkondade jahimehed.

Eesti ohjamisalade jaotuse järgi jagunevad Järvamaa jahtkonnad kahe ala vahel. Ambla, Järva-Jaani, Koeru ja Päinurme jahipiirkond kuuluvad Lääne-Viru ning maakonna ülejäänud 15 jahi­piirkonda Järva ohjamis­alasse. Sealjuures on Järva ohjamis­ala juurde liidetud ka Vahastu, Kaiu ja Juuru jahipiirkond Raplamaalt ning Leva, Ardu ja Kõue jahipiirkond Harjumaalt.

Novembrist veebruari lõpuni vältava hundijahi eesmärk on ohjata huntide arvukust ning vähendada nende põhjustatud kiskja­kahjustusi loomapidajatele ja maamajapidamistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles