Kohus mõistis gaasiõnnetuses kolm last kaotanud isa süüdi, kuid vabastas ta karistusest (8)

Copy
Kakumäel hukkus rängas gaasiõnnetuses kolm last.
Kakumäel hukkus rängas gaasiõnnetuses kolm last. Foto: Joakim Klementi

Harju maakohus mõistis reedel mullu oktoobris gaasiõnnetuses kolm last kaotanud pereisa süüdi, kuid vabastas ta karistuse kandmisest. 

Kohus tunnistas isa õnnetuse põhjustamises süüdi ja mõistis talle kaheaastase vangistuse, kuid vabastas ta karistuse kandmisest, kuna ta on kuriteo toimepanemise tagajärjel saanud ise raskelt kannatada.

Kriminaalasja menetluskulud olid üle 7000 euro, mille kohus jättis riigi kanda.

Mullu 13. oktoobril leiti Tallinnas Kakumäe elamurajoonis asuvast eramajast gaasimürgistuse tagajärjel surnud nelja- ja seitsmeaastase lapse surnukeha. Sama pere noorim - kaheaastane laps ja tema vanemad viidi haiglasse.

Mullu 17. oktoobril teatas haigla, et ka pere kolmas laps suri.

Lapsevanemad said haiglast välja.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kriminaalmenetlus tuvastas õnnetuses pereisa süü ja kriminaalasi läks kohtusse.

Prokuratuur esitas süüdistuse tragöödia põhjustamises laste isale, kes oli lõhkunud maja kütteks kasutatud gaasikatla korstna, mistõttu põlemisgaasid ei jõudnud õue vaid imbusid läbi seinte eluruumidesse põhjustades traagilised sündmused.

Vanemprokurör Andra Sild sõnas, et kuigi kõik kogutud tõendid viitavad sellele, et isa on alust süüdistada ettevaatamatusest kolme lapse surma põhjustamises, oli kokkuleppe sisuks isa karistusest vabastamine.

«See tähendab, et ta on küll süüdi mõistetud, kuid arvestades tema teo tagajärgi ja seda, et ta oma ettevaatamatuse tõttu kaotas oma kolm last on ta juba saanud kõige raskema mõeldava karistuse. Selles olukorras peab prokuratuur ebainimlikuks isale täiendava karistuse nõudmist ning hoolimata süüdimõistvast otsusest leidsime, et isa tuleks vabastada karistamisest,» selgitas vanemprokurör Sild.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles