Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Teate küll neid filme, kus õhk on helikopterite ja lennukite mürast paks. Kus kriimuliseks võõbatud nägudega võitlejad teevad ettevalmistusi millekski. Ootusärevalt.  Hollywoodi kassahittides on need hetked olnud enne suurt märulit. Ükskõik kui hästi linateosed ka tehtud pole olnud, on see kõik siiski filmimaagia. Eile Koigis nii ei olnud. Kõik oli päris. Kolm helikopterit Koigi murulennuvälja kohal õhus. Kaks sõjaväe transpordilennukit C-130 kohe-kohe jõudmas ja plaanide järgi mitmes laines endast langevarjureid välja pillutamas.

* Keskkonnaamet kinnitas eile alanud hundijahihooajal huntide esmaseks küttimismahuks 61 isendit. Neist kümmet looma saavad küttida Järva ohjamisalasse kuuluvad jahtkonnad ning kolme hunti võivad jahtida Lääne-Viru ohjamisala koosseisus olevate Järvamaa jahtkondade jahimehed.

* Tulenevalt Euroopa Liidu jäätmepoliitikast muutub hiljemalt aastal 2023 Eestis biojäätmete sortimine kõikjal kohustuslikuks. Koolitusi korraldav Kompostiljon soovitab nii majaomanikel kui ka korteri­ühistutel biojäätmeid kompostima hakata. Korteriühistud pole enamasti sellele isegi mitte mõelnud ja sageli napib neil ka oskusi.

* Kaasav eelarve toob Türile järgmisel aastal koerte mängu-, treeningu- ja jalutusväljaku. Ligikaudu 22 000 eurot maksev projekt kogus 207 poolthäält. Kuna kaasava eelarve summast jääb osa üle, otsustas komisjon, et 3000 eurot saab 182 häälega teiseks jäänud Käru simmaniplats uute pinkide paigalduseks.

* Toru, piimanõu, puupakk, nukumaja mõõtu kastike – kõik, mis puudutab tavapärasest erinevate postkastide meisterdamist ja kasutuselevõttu, näitab, et inimesed lasevad fantaasial täiesti vabalt lennata. Ja tulemus ei rõõmusta üksnes selle omanikku. Rõõmustavad nii naabrid kui ka möödakäijad, aga enne­kõike postikullerid, kelle pikad sõiduringid mõnikord koosnevadki ühe erilise kasti juurest teise juurde vurades.

* Kas rahvastepall tuleks koolides ära keelata? Kas spordipäeval viimaseks jäämine jätab laste hinge püsiva haava? Kehalise kasvatuse õpetajatega vesteldes selgub, et enamik lapsi tuleb tundi rõõmuga ja kurikuulus rahvastepall on sageli hoopis laste lemmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles