Kolledži tudengid nuputasid suupisteid, millest parimad jõuavad rahvusülikooli aastapäeva vastuvõtule

Meelis Kalme
Copy
Pärnu kolledži turismiteenuste dotsendi Anne Roosipõllu sõnul oli koolituspäeva eesmärk ühendada teooria, praktika ning kutse- ja kõrgkooli kogemused.
Pärnu kolledži turismiteenuste dotsendi Anne Roosipõllu sõnul oli koolituspäeva eesmärk ühendada teooria, praktika ning kutse- ja kõrgkooli kogemused. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Reedel, 1. novembril veetsid Tartu ülikooli Pärnu kolledži turismitudengid toitlustuskorralduse õppeaine raames koolipäeva Pärnu Umberto restoranis, kus ammutasid teadmisi toitlustusettevõtte juhtimisest. Koolituspäevast võtsid osa Pärnumaa kutsehariduskeskuse teise kursuse kokaõpilasedki.

Kolledži pressiteate vahendusel ütles kolledži turismiteenuste dotsent Anne Roosipõld, et koolituspäeva eesmärk oli ühendada teooria, praktika ning kutse- ja kõrgkooli kogemused.

Päeva jooksul rääkisid tudengitele ja õpilastele ning tutvustasid restorani juhtimist ja juhtimisega seotud katsumusi Umberto teenindusjuht ja peakokk Evari Tšetsin. Teenindussektori tööjõu probleemidest ja selle lahendustest rääkis hotellidele ja restoranidele tööjõu rentimise teenust pakkuva ettevõtte Gigpanel omanik Allan Vainu.

Tudengid ja õpilased said päeva jooksul käed jahuseks teha, valmistades Umberto peakoka juhendamisel lõunasöögiks pitsat.

Seoses detsembri alguses Pärnus toimuva rahvusülikooli 100. aastapäeva vastuvõtuga pidid toitlustuskorralduse õppeaine tudengid välja mõtlema eri kümnenditest inspireeritud suupisteid. Reedesel õppepäeval analüüsiti koos peakoka ja kokaõpilastega nende sobivust kõnealusele vastuvõtule ning parimad suupisted jõuavadki ürituse ametlikku menüüsse.

Rahvusülikooli juubelile pühendatud Pärt Uusbergi suurvormi “... ja tuulelaeval valgusest on aerud ...” ettekanne ja sellele eelnev vastuvõtt toimuvad Pärnus 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles