Kodumängus saadud kaotus langetas naised meistrisarjas kuuendaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tartu väravavahi Maria Sootaki selja taha lõi esimese värava Raneli Sonk sel hetkel, kui naiskond oli 0:5 kaotusseisus.
Tartu väravavahi Maria Sootaki selja taha lõi esimese värava Raneli Sonk sel hetkel, kui naiskond oli 0:5 kaotusseisus. Foto: Marko Saarm

Viljandi Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond kaotas Eesti jalgpalli meistrisarjas viimases mängus küll kodus Tartule 2:5, kuid lõpetas hooaja sellest hoolimata kuuenda kohaga, mis on peatreeneri meelest liiga debütandi kohta hea tulemus. Viienda koha röövis viimane kaotus Tammekale.

"Ärge sellele viimasele tulemusele tähelepanu pöörake," soovitas naiskonna peatreener Sergei Vassiljev pärast Tartu Tammekalt saadud 2:5 kaotust. "Meil polnud nelja põhikoosseisu kaitsemängijat. Teistele peab ka mänguvõimalust andma,” selgitas treener.

Paraku tähendas viimases voorus saadud kaotus, et Tammeka läks turniiritabelis Tuleviku ja Suure-Jaani ühisesindusest mööda ja võttis ise viienda koha. Ehkki punkte kogusid naiskonnad samamoodi ja võitegi teeniti võrdselt, oli Tammeka parem isegi hoolimata sellest, et Viljandimaa naiste väravate vahe oli kolme võrra parem kui tartlannadel. Oluliseks sai omavaheliste mängude seis ja selles arvestuses oli Tammeka ühe võiduga parem.

Laupäevases kohtumises kaotas Tuleviku ja Unitedi naiskond avapoolaja 0:4 ja jäi teise poolaja hakul 0:5 kaotusseisu. Siis suutis Raneli Sonk lüüa ühe värava tagasi ja teise tabamuse lisas Anett Joandi. Temale oli see üldse elu esimene värav meistriliigas.

{

core

_

gallery

_

embed

}282804{/

core

_

gallery

_

embed

}

Sarnaselt Tuleviku ja Tammekaga lõpetas 22 punktiga ka Saku naiskond, kes sai neljanda koha. Konkurentidest kõrgem koht tuli tänu asjaolule, et hooaja keskel olnud liiga poolitamise ajal oli Saku esinelikus ja pääses jätkama nelja parema naiskonna seas. Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond mängis koos Tammeka, Põlva ja Tartu SK 10 Premiumiga meistriliiga alumises osas.

Enne laupäeval Tammekalt saadud kaotust polnud viljandlannad kaotanud liigas alates septembri algusest. Kuues kaotusele eelnenud kohtumises saadi neli võitu ja kaks viiki.

"Hooaeg oli super," tunnustas naiskonda peatreener. "Kui enne hooaega oli kahtlusi, kas me ikka sobime meistrisarja, siis näitasime, et väärime kohta." Vassiljevi sõnul saadi hooaja hakul koht meistriliigasse boonusena. Tegelikult jõudis naiskond aasta tagasi esiliiga tulemusega küll meistriliiga üleminekumängule, kuid kaotas selle Tartu Tammekale. Sellest hoolimata kutsuti naiskond kõrgemasse seltskonda.

Järgmisel hooajal loodab Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskond meistriliigas veelgi paremini esineda. Nüüd teeb naiskond treeningutes kuuajalise pausi ning koguneb uuesti ühisele treeningule detsembris. Täiskoormusega hakatakse tööle jaanuaris. Kevadel, kui hooaeg taas algab, lahkub naiskonnast Vassiljevi sõnul paar mängijat, kuid ta avaldas lootust, et tuumik säilib ning ka lahkujatele leitakse asendajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles