Eesti meistrivõistlustel võitis esimese meistritiitli Ott Kiivikase tütar Christin-Amani Kiivikas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Kodumaise kulturismi valitseja Ott Kiivikas oli Tartu ülikooli akadeemilises spordiklubis Eesti meistrivõistlustel kulturismis ja fitnessis medalite kaelariputaja rollis. Esimesena astusid tribüüni peaaegu täielikult hõivanud vaatajate ette võistlejad juunioride bikiinifitnessi kategoorias ja esimesena olid nad ka autasustamise ajal laval – eesotsas meistritiitli võitnud Christin-Amani Kiivikasega.

Christin-Amani võidu üle tundis suurt rõõmu tema isa Ott Kiivikas.
Christin-Amani võidu üle tundis suurt rõõmu tema isa Ott Kiivikas. Foto: Kristjan Teedema

«Need olid minu esimesed Eesti meistrivõistlused,» ütles Christin-Amani Kiivikas kohe pärast autasustamist Tartu Postimehele. «Medalit võitma ma ju tulin, miinimumprogramm oli saada ükskõik mis värvi medal. Aga et nii hästi läks ... Mulle ei ole see veel päriselt kohalegi jõudnud.»

Kuidas reageeris isa Ott nii eduka esinemise peale? «Ta pani mulle medali kaela ja ütles: «Issand, Ammi, mis sa nüüd siin praegu küll korraldasid?!»»

Eesti kulturismi ja fitnessi liidu president Ergo Metsla oli rõõmus, et kõik sujus. Inimesi, kes olid tulnud selleks ürituseks Ujula tänavale Tartu ülikooli spordihoonesse, oli Metsla arvestuse järgi 600–700 – publik, võistlejad ja nende saatjad.

Esimest korda oli Tartus näha uues formaadis fitmodellivõistlused, kus lisaks monokiinivoorule ilmnes võistlejate graatsia ja ilu õhtukleitides. Kokku käis võistlus 18 kategoorias.

Võistluste auhinnad.
Võistluste auhinnad. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles