Kadrina ristisalu avati hingedepäeva küünalde säras (1)

Copy
Hingedepäeva õhtul avati Kadrinas unikaalne ristisalu, mille autoriks on kunstnik Teet Suur ja materjaliks üle aegade säilinud, kuid kalmistul haudadel enam mitte kasutatavad metallristid.
Hingedepäeva õhtul avati Kadrinas unikaalne ristisalu, mille autoriks on kunstnik Teet Suur ja materjaliks üle aegade säilinud, kuid kalmistul haudadel enam mitte kasutatavad metallristid. Foto: Ain Liiva

Täna peeti avamispidu Kadrinas surnuaia taha rajatud kogu Eestis unikaalsele ristisalule.

Kadrina vallavanem Kairit Pihlak tänas kõiki ristisalu projekti eestvedajaid. Kunstnik Teet Suur kõneles, et just sai filmist tuntud fraas "lähme kirikaeda jalutama" täiesti uue tähenduse. Nüüd saab Kadrinas kalmistu taga vanade ristide vahel ringiratast jalutada.

Idee Kadrina ristide eksponeerimisest kunstilise ristisaluna sai alguse 2015. aasta aprillis, kui ajakirjanik Rein Sikk, vallavolinik Ülo Kais ja Kadrina Katariina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson tulid välja mõttega, et Kadrina kiriku juures seisvad ristid vajaksid nii enamat väärtustamist kui ka korralikku eksponeerimist. Selleks kaasati kunstnik Teet Suur, kes on spiraalikujulise maketi "Maa ja taeva vahel" autor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles