Torm jõudis Võrru enne elektrimasina käivitamist

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Danpower Eesti ASi kohalikku tootmist suunav müügi- ja kliendisuhete juht Maire Udras näitab nädal enne tormi kohale jõudnud generaatorit, mida ei jõutud aga veel installeerida ega käiku võtta.
Danpower Eesti ASi kohalikku tootmist suunav müügi- ja kliendisuhete juht Maire Udras näitab nädal enne tormi kohale jõudnud generaatorit, mida ei jõutud aga veel installeerida ega käiku võtta. Foto: Tomi Saluveer

Võru soojatootja 300-kilovatine varugeneraator jõudis kohale nädal enne Lõuna-Eestit laastanud suurtormi. Linna tabanud totaalse elektrikatkestuse ajaks polnud veel jõutud masinat paigaldada. Võimsad loodusjõud jõudsid napilt ette.

«Õnneks oli elektrikatkestus piisavalt lühike, nii et meie kaugküttevõrku kasutavatel elanikel ei jõudnud külm hakata,» rääkis Danpower Eesti ASi tehnikajuht Juhan Aguraiuja. «Inimesed olid ka väga mõistlikud – kõik said aru, mis on juhtunud ning mõistsid, et kurtmisest niikuinii midagi kasu ei ole: tuli lihtsalt hakkama saada.»

Võru linnavolikogu võttis aasta alguses vastu määruse, mille järgi peavad elutähtsat teenust pakkuvad ettevõtted tagama, et suudavad elektrikatkestuse puhul tegevust jätkata. Sisuliselt tähendas see, et nii Võru sooja- kui ka veetootja peavad aasta lõpuks hankima elektrikatkestuste puhuks võimsad varugeneraatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles