Nigel Farage ei kandideeri parlamendivalimistel

Copy
Brexit partei juht Nigel Farage.
Brexit partei juht Nigel Farage. Foto: Reuters / Scanpix

Brexiti käilakuju Nigel Farage ei kandideeri eelolevatel Briti parlamendi valimistel, kus tema erakond läheb vastamisi peaminister Boris Johnsoni konservatiividega.

«Kas ma leian koha ja püüan parlamenti saada? Või teenin ma eesmärki paremini, kui rändan 600 kandidaati toetades risti ja põiki läbi Ühendkuningriigi? Olen otsustanud viimase kasuks,» ütles Farage BBC-le.

Farage juhib Brexiti Parteid, mis loodi aasta algul Euroopa Parlamendi valimisteks ja väljus sealt võitjana.

Ta on kritiseerinud teravalt Brexiti-kokkulepet, mille Johnson Euroopa Liiduga saavutas, ja on lubanud panna kandidaadi välja igas ringkonnas, kui konservatiivid ei nõustu valmisliiduga.

Selle välistas Johnson pühapäeval veelkord.

Tooride parlamendienamus 12. detsembri valimiste järel sõltub teistest Brexiti pooldajatest, kuid Farage'i tugev tulemus lööb ilmselt EL-ist lahkujate leeri mõra ja avab tee leiboristidele.

Ka Farage ei paista olevat kompromissimeeleolus. Ta avaldas Sunday Expressis üle kahe lehekülje ulatva reklaami: «Borisi lepe ei ole Brexit.»

Endine Ühendkuningriigi Iseseisvuspartei (UKIP) juht on küll alates 1999. aastast europarlamendi liige, aga Briti parlamenti ei ole tal seitsmest katsest hoolimata õnnestunud pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles