Reinpauli maastikujooksu võitsid Dmitri Aristov ja Katrin Zaitseva

Merly Raudla
Copy
Dmitri Aristov Reinpauli maastikujooksu rändkarikat vastu võtmas.
Dmitri Aristov Reinpauli maastikujooksu rändkarikat vastu võtmas. Foto: Kristel Kitsing

Ebavere tervisepordikeskuses toimus täna 17. Reinpauli maastikujooks, mille 10 kilomeetri pikkuse põhidistantsi võitsid klubis Treeningpartner harjutav Dmitri Aristov ja triatleet Katrin Zaitseva.

Aristov läbis Väike-Maarjas Ebavere tervisekeskuse ümber kulgenud raja tulemusega 38.16, edestades teisena lõpetanud mullust võitjat Jaanus Kallastet 24 sekundiga. Kallaste tulemus oli 38.40. Kolmandana jõudis finišisse Johannes Sikk (39.07).

"Täna oli liiga raske," kommenteeris 26-aastane kohtlajärvelane, kes on varem neljal korral Reinpauli jooksul osalenud ja täna teist korda kõrgeimal pjedestaalikohal seisis.

"Mõtlesin, et Johannes Sikk ja Jaanus Kallaste pakuvad kõva konkurentsi. Pärast esimest tõusu läks Johannes Sikk eest ära. Kolmandal kilomeetril püüdsin ta kinni ja mõtlesin, et täna pole temast konkurenti. Kuue kilomeetri peal samal tõusul möödus minust Jaanus Kallaste, kellele otsa vaadates oli selge, et ka tema oli väsinud. Panin igal tõusul natuke kiirust juurde ja see täna võidu tõigi," jagas Aristov võistluse lõppedes muljeid.

Rada nimetas mees heaks. "Mulle meeldib siin joosta. Kui joosta naelikutes, siis ei sega midagi. Tossudes oleks siin täna olnud väga raske joosta," lisas tänavu Eesti meistrivõistlustel 3000 meetri takistusjooksus pronksmedali võitnud Dmitri Aristov.

Katrin Zaitseva oli kiireim naine. Tulemusega 48.25 lõpetanud Zaitseva oli üldarvestuses neljateistkümnes. Naistest oli teine Moonika Pilli (49.01) ja kolmas Anette Hallik (53.28).

Viie kilomeetri distantsil oli Meelis Veilberg kõikidest võistlejatest kiireim, tulemuseks täna 21.20. Teisena lõpetas Risto Holtsmeier (22.39) ning kolmandana Asko Valdmann (23.44).

Naistest jooksis kiireima aja välja Merili-Mai Kivimets (23.26), jäädes üldarvestuses kolmandaks. Teisena ületas finišijoone Ann Valang (30.44) ja kolmanda pjedestaalikoha võitles välja Airi Pillesaar (32.11).

Kahe ja poole kilomeetri pikkusel distantsil olid kiiremad Mairit Kaarjärv (10.11), Eliise Kivistu (10.15) ja Brigitte Panker (10.16). Meeste arvestuses aga Markus Kull (11.29), Pärt Pärtel Kruusamägi (11.36) ning Astor Argos (12.57).

Võistluse korraldaja Ants Einsalu võttis võistluse kokku rahulolevalt. "Kõik sujus hästi ja kannatanuid polnud," ütles mees, lisades, et vihmase ilmaga läheb rada libedaks. "Aga me ei teinud mingeid raskeid radasid kah. Siin annab ju nii teha, et ainult neljakäpukil lähed mäest üles."

Võitjate puhul jooks 17 aastat ettevõtmist eest vedanud Einsalule üllatusi ei pakkunud. Korraldaja mõlgutab mõtet organiseerida tavapärase jooksu asemel kolmiküritus, lisades rattasõidu ja suusatamise, sest Ebavere terviserajad soosivad seda. Üht lubas ta aga kindlalt: "Järgmisel aastal on naiste rändkarikas kah raudselt."

Reinpauli maastikujooks toimus 17. korda. Rajal oli 144 jooksjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles