Selgus Robert Kennedy 22-aastase lapselapse surma põhjus

Inna-Katrin Hein
Copy
Saoirse Roisin Kennedy Hill, kes suri 22-aastasena
Saoirse Roisin Kennedy Hill, kes suri 22-aastasena Foto: EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kunagise justiitsministri ja senaatori Robert Kennedy lapselapse Saoirse Roisin Kennedy Hilli surmapõhjus avalikustati.

22-aastasele naisele tõid 1. augustil 2019 surma suur kogus ravimeid koos narkootikumidega, teatab independent.co.uk.

Prokurör Michael O’Keefe teatas, et Kenndy Hill suri akuutse metadooni- ja etanoolimürgituse ning retseptiravimite tagajärjel.

Saoirse Roisin Kennedy Hill suri 22-aastasena
Saoirse Roisin Kennedy Hill suri 22-aastasena Foto: EPA/Scanpix

USA meedia teatel leiti naise surnukeha lahkamisel ta organismist depressiooniravimina kasutatavat fluoksetiini ning rahusteid diasepaami, norfloksatsiini ja nordiasepaami.

Saoirse Kennedy Hill oli senaator Robert Kennedy tütre Courtney Kennedy Hilli ja Paul Hilli tütar.

Kennedy Hill leiti augusti esimesel päeval teadvuseta olekus Kennedyte klanni majast Massachusettsis Barnstable Townis Hyannis Portis ja talle kutsuti kiirabi.

Kennedyte villla Massachusettsis Hyannis Portis, kus 1. augustil 2019 leiti Saoirse Roisin Kennedy Hill teadvuseta olekus
Kennedyte villla Massachusettsis Hyannis Portis, kus 1. augustil 2019 leiti Saoirse Roisin Kennedy Hill teadvuseta olekus Foto: Charles Krupa/AP/Scanpix

Kennedy Hill viidi Cape Codi haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud ta elu päästa. Arstid teatasid perele ta surmast 1. augustil 2019 kell 15.30 kohaliku aja järgi.

Maja, milles Saoirse Kennedy Hill üledoosi sai, elab ta vanaema, 92-aastane Ethel Kennedy.

Ootamatult elu kaotanud noore naise matusejumalateenistus toimus Cape Codis Centreville’i küla kirikus. Ta maeti Kennedyte erasurnuaiale Massachusettsis ja see tseremoonia oli privaatne.

Juba 2016. aastal teatas Kennedy Hill, kes õppis mainekas erakoolis Deerfield Academys, et tal on vaimse tervise probleeme ning ta on tahtnud endalt elu võtta. Selle tõttu manustas ta depressiooniravimeid.

Saoirse Kennedy Hilli surm tõstatas taas esile niinimetatud Kennedyte needuse, sest varem on mitmed selle dünastia liikmed noorena elu kaotanud.

Saoirse Kennedy Hilli vanaisa Robert Kennedy kaotas elu salamõrvari käe läbi.

Robert Kennedy osales 1968. aastal USA presidendi eelvalmistel, lootes saada Demokraatliku Partei kandidaadiks.

Robert Kennedy 1962
Robert Kennedy 1962 Foto: akg-images/Scanpix

Kennedyt tulistati 5. juunil 1968 Los Angeleses Ambassadori hotellis, ta suri järgmisel päeval, 26 tundi pärast tulistamist haiglas. Ta oli 42-aastane.

FBI arrteeris juhtumiga seoses palestiina immigrandi Sirhan Bishara Sirhani.

Salamõrvar võttis elu ka Robert Kennedy vennalt, USA presidendilt John Kennedylt. Teda tulistati 22. novembril 1963 Texases Dallases, kus ta sõitis lahtises autos. Ta oli surres 46-aastane.

Valge Maja avaldatud foto president John Kennedyst 1963. aastal
Valge Maja avaldatud foto president John Kennedyst 1963. aastal Foto: Robert Knudsen/REUTERS/Scanpix

Robert  Kennedy 11 lapsest kaks hukkusid traagiliselt: David Kennedy kaotas elu 1984 narko üledoosi tagajärjel ja Michael Kennedy 1997 mäesuusaõnnetuses.

Kennedy klannis oli veel neid, kelle elu ei olnud just pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles