Suhe töötajaga läks McDonald'si tegevjuhile ameti maksma

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
McDonald's CEO Steve Easterbrook
McDonald's CEO Steve Easterbrook Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

McDonald’s vallandas reedel tegevjuhi Steve Easterbrooki, sest uurimine paljastas, et ta oli ettevõtte töötajaga suhtes. Tema asemele asus McDonald’si USA ärisid juhtiv Chris Kempczinski, kirjutab Bloomberg.

Burgeriketi nõukogu hääletas Easterbrooki vallandamise poolt reedel pärast läbiviidud uurimist. «See oli viga,» ütles Easterbrook pühapäeval töötajatele saadetud kirjas. «Võttes arvesse ettevõtte väärtused, olen ma nõus nõukogu otsusega ja arvan, et mul on aeg edasi liikuda,» ütles ta. Nimelt ei luba McDonald'si personalipoliitika olla tegevjuhil suhtes ühegi ettevõtte töötajaga.

Easterbrook tegi järeleandmatuid pingutusi püüdes võita uue põlvkonna kliente, kes soovivad tellida toitu nutitelefonide rakenduste kaudu ja maksta veebis. Kiire arengu tagamiseks sidus ta osakonnajuhtide hüvitised toidu kohaletoimetamise kiiruse ja ulatusega ning tegi koostööd müüjatega, sealhulgas UberEatsiga.

Tema strateegiad tasusid end ära. Pärast seda, kui ta 2015. aasta märtsis ettevõtte juhtimise üle võttis, on McDonald'si aktsiate väärtus peaaegu kahekordistunud. «Võib väga julgelt väita, et Easterbrook oli restoranitööstuse parim tegevjuht,» ütles Bloomberg Intelligence'i analüütik Michael Halen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles