Varjupaik tähistab vanemate koerte kuud

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandi varjupaigas on praegu üks koer, kes on vanem kui viis aastat. See on kümneaastane Bosse. Varjupaik on teda kirjeldanud kui suurt ülisõbralikku karumõmmi, kes võib tundide kaupa jalutada.
Viljandi varjupaigas on praegu üks koer, kes on vanem kui viis aastat. See on kümneaastane Bosse. Varjupaik on teda kirjeldanud kui suurt ülisõbralikku karumõmmi, kes võib tundide kaupa jalutada. Foto: Marko Saarm

Tänavu esimest korda tähistab Varjupaikade mittetulundusühing 5+ koerte kuud. Kuu fookuses on üle viie aasta vanused koerad, keda varjupaiga sõnul peetakse sageli liiga vanadeks, et neile pakkuda uut kodu.

"Samas on nad elukogenud ja iseseisvad loomad, kes ei tee enam kutsikaea rumalusi," selgitab mittetulundusühing pressiteates. "Nad tunnevad juba inimeste maailma, kuid on samal ajal endiselt õppimis- ja kohanemisvõimelised. Lisaks on varjupaigast võetud koerad, kes on korra suutnud üle elada kodu kaotuse, uue võimaluse eest siiralt tänulikud."

Varjupaiga sõnul eelistatakse nooremaid koeri ka seetõttu, sest kardetakse tervisehädasid, mis võivad vanemaid loomi kimbutada. Selle puhul tuletab varjupaik meelde, et mittetulundusühingul on eraldi fond loodud neile, kellel ei ole majanduslikult võimalik oma lemmikule kriitilist veterinaarabi lubada. 5+ kuu jooksul paneb tulevasele koeraomanikule kingituse kaasa ka Royal Canin.

Viljandi varjupaigas ootavad praegu kodu kaks koera, kellest üks on vanem kui viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles