Mehi oodatakse tervisekontrolli seltskonniti

Tõnu Kann
, reporter
Copy
“Pikema sõpruse päeva” meestele mõeldud tervisekontrolli paketid on koostanud meeste- ja laboriarstid, nii et mehed saaksid tervisenäitajaist hea ülevaate.
“Pikema sõpruse päeva” meestele mõeldud tervisekontrolli paketid on koostanud meeste- ja laboriarstid, nii et mehed saaksid tervisenäitajaist hea ülevaate. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Novembris vältava rahvaalgatusliku kampaania “Pikema sõpruse päev” eesmärk on ergutada Eesti mehi minema käimasoleval kuul kontrollima oma tervist sõpruskonniti.

“Enamikule meestest tähendab arstile ilmumine nõrkuse märki,” tähendas “Pikema sõpruse päeva” eestvedaja ja ellukutsuja Rain Vääna. “On vaja muuta kuvandit, et arstil käimine teeb mehe kuidagi kehvemaks. Üksi on arsti juures natuke igav käia ja seepärast meelitasin sõbrad punti.”

Vääna soovitab sama teistelegi: kutsuge semud kaasa ja minge hulgakesi. Ta on kambaga arstil käimise muutnud oma sõpruskonna heaks tavaks. “Sellest on aastatega sündinud traditsioon, milles alguses osales üheksa, nüüd aga juba 17 meest,” sõnas Vääna.

Tohtril käimine on vaid tunnike meeste koosveedetud päevast, sellele lisandub tegevuspakett, mis täidab päeva tervenisti. Sealt ei puudu sport, ühine söömaaeg ega kultuurikülastus, olgu selleks kinoseanss, teater, kontsert või ringkäik mõnes muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles