Lissabonis algas korraldajate sõnul hüperpoliitiline veebikonverents

Copy
Nutitelefon. Foto on illustratiivne.
Nutitelefon. Foto on illustratiivne. Foto: EPA/Scanpix

Portugali pealinnas Lissabonis algas täna veebitippkohtumine, mille keskmes on poliitilised ja maksuküsimused, aga ka uued liikumisviisid, ravirakendused, robootika ja krüptovaluuta.

«Tehnoloogia on muutunud hüperpoliitiliseks,» ütles Paddy Cosgrave, Euroopa suurima tehnoloogiakonverentsi asutaja ja juht.

«Aina enam on lehtede esikülgedel ülekaalus tehnoloogiaga seotud küsimused,» lausus ta.

Tänavu toob üritus kokku 70 000 osalejat. Nende seas on esindajaid idufirmadest tehnoloogiahiidudeni, aga ka poliitilisi raskekaallasi nagu Margrethe Vestager, Euroopa Komisjoni asepresident ja konkurentsivolinik.

Põhisündmusteks on arutelud raha, autode, meditsiini, majutuse, reklaami, meedia ja kosmoserännakute tulevikust.

Nende kõrvale on samaväärsele kohale kerkinud tehnoloogiafirmade keskne roll Hiina-USA kaubandussõjas, suveräänsete riikide võime teha monetaarpoliitikat ning sotsiaalmeedia radikaliseerumine. 

Kõige selle taustal ärgitatakse tehnoloogiavaldkonna hiide kandma õiglast maksukoormat ning isegi nõutakse nende lõhkilöömist eraldi firmadeks.

Sel põhjusel oodatakse palju kuulajaid Vestagerile, aga ka vilepuhujale Edward Snowdenile, kes osaleb videosilla kaudu Venemaalt.

Hiinast tuleb kohale USA hambusse jäänud Hiina tehnoloogiahiiu Huawei esimees Guo Ping. Valge Maja seisukohti maksustamises ja seadusandluses esindab USA kõrgeim tehnoloogiaametnik Michael Kratsios. Tema saab sõna neljapäeval enne konverentsi viimast esinejat Vestageri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles