Küünlakuller jõudis peaaegu kõigile Viljandi kalmistutele

Margus Haav
, reporter
Copy
Et inimesed on üle maailma laiali ega jõua seetõttu kalmistule oma lähedasi mälestama, saab tellida kulleri, kes haual küünla süütab. See fotole jäänud proua läitis aga mälestusküünla ise.
Et inimesed on üle maailma laiali ega jõua seetõttu kalmistule oma lähedasi mälestama, saab tellida kulleri, kes haual küünla süütab. See fotole jäänud proua läitis aga mälestusküünla ise. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uudset võimalust toimetada hingedepäeval küünlad hauaplatsile kulleri abil kasutati Viljandis üsna agaralt ning seda telliti linna neljale kalmistule viiest.

Tallinnas paiknev ettevõte Gratitude Services pakkus teenust, kus internetitellimuse peale viidi küünal inimese eest hauale. Nii said ka need, kel polnud võimalust või tahtmist ise surnuaeda minna, lähedastele küünla siiski kohale toimetada. Tellija sai pärast foto sellest, kuidas küünal on hauale jõudnud.

Küünalde kullerteenust pakuti Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis. Kolmele kullerile tuli hingedepäevaks üle 300 tellimuse ning ettevõte hindab seda väga heaks tulemuseks, sest varem pole hauahooldusettevõtted sellist võimalust digitaalses kanalis pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles