Vallavalitsus tahab rajada riigigümnaasiumi parkla

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Parkla. Pilt on illustratiivne.
Parkla. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Parkimiskohtade puuduse lahendamiseks Kuressaare linnas soovib Saaremaa vallavalitsus Garnisoni tänaval välja ehitada riigigümnaasiumi parkla. Selleks on vaja, et haridusministeerium, kellele vald ise selle maa loovutas, vajaliku osa maad tagasi annaks.

Abivallavanem Jaan Leivategija ütles, et kuna Garnisoni 15a platsile on parkla niigi ette nähtud, siis saaksid kuni kooli valmimiseni seda kasutada kõik soovijad.

See idee lükkab kaugemasse tulevikku ka võimaliku parkla rajamise aadressile Garnisoni 15, mille omanik võitis valla korraldatud pakkumise, kus otsitigi maatükke parkla jaoks.

Leivategija sõnul ei ole Garnisoni 15 kinnistule parkla rajamise või mitterajamise kohta otsust veel langetatud, kuid samas on vallavalitsus parkla rajamiseks otsinud ka soodsamaid võimalusi.

Ogremor Holding OÜ tegi pakkumuse Garnisoni tn 15 krundi rendiks aastatasuga 4795,20 eurot. See oli vallavalitsuse hinnangul majanduslikult soodsaim ning pakutud kinnistu asukoht oli sobiv. Vald alustas firmaga läbirääkimisi lepingu tingimuste osas.

Saaremaa tarbijate ühistu (STÜ) pakkus vallale südalinna parkimisprobleemide leevendamiseks kolme varianti, millest ühe järgi tulnuks Saaremaa kaubamaja kõrvale parkimismaja rajada. Vallavalitsus STÜ-ga läbi rääkida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles