Gruusia endine suursaadik jäi oma Vilniuse korteri eest võlgu

BNS
Copy
Foto: Arvo Meeks

Gruusia endine suursaadik Vilniuses Khathuna Salukvadze jättis maksmata oma Vilniuse üürikorteri eest ja isegi kohtu otsus ei ole suutnud sundida teda üüri ära maksma, kirjutab ajaleht Lietuvos rytas.

Salukvadze keeldub tunnistamast Leedu kohtu otsust, kuigi see otsustas, et diplomaat jättis Vilniuses elades oma kohustused üürileandja ees täitmata ja käskis tal nii võlg kui protsendid ära maksta.

2016. aasta septembris sõlmis Gruusia Leedu-saadik Salukvadze hispaanlase Manuel Rios Garciaga Gediminase prospektil asuva luksuskorteri tähtajalise üürilepingu. Diplomaat pidi seal elama  21. septembrini 2018 ja maksma iga kuu 3050 eurot üüri.

Lepingu lõppedes keeldus selle pikendamata jätnud suursaadik korteriomanikku korterisse laskmast. Saadik lahkus perekonnaga korterist alles tänavu aprillis, kui ta lähetus lõppes.

Tänavu juulis rahuldas kohus omaniku hagi saadiku vastu, mõistes sellelt välja nii võla, protsendid kui kohtukulud, kuid diplomaat ei kiirusta maksmisega. 

Salukvadze keeldub tunnistamast nii võlga kui kohut ja selle otsust, kuigi see saadeti nii talle kui Gruusia välisministeeriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles