Rakvere kesklinnas avab ukse väike pagaritööstus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Gerri Stets katsetas eile ahju ja ootas toiduametnikku. Kui viimane nähtuga nõus oli, avab Würtspagar uksed reedel või laupäeval.
Gerri Stets katsetas eile ahju ja ootas toiduametnikku. Kui viimane nähtuga nõus oli, avab Würtspagar uksed reedel või laupäeval. Foto: Vladislav Musakko

Eile ennelõunal ootas Gerri Stets toiduametniku külaskäiku: kui too paberile allkirja annab, avatakse nädalavahetusel Rakvere kesklinnas uus pisike leiva-saiatööstus Würtspagar.

Koduköögis on Gerri Stets oma viie lapse kõrvalt leiba ja saia küpsetanud juba hea mitu aastat. “Aga see asi kasvas üle pea,” lausus ta. “Üks tuttav tahtis ja teine tahtis. Lõpuks oli kogu elamine jahu täis, koer ka juba köhis selle pärast. Pidin oma leivateoga välja kolima ja hakkasin selleks ruume otsima.”

Ruumid leidis Stets Rakvere kesklinna vanasse turuhoonesse, samasse majanurka, kus veel hiljaaegu tegutses söögikoht Kama 2. Küpsetusahju oli Gerri Stets soetanud juba pisut varem. “Plaan on tegema hakata hapusaia. See tähendab juuretise, mitte pärmiga,” rääkis ta. “Juuretisega saia küpsetamine on muide palju keerulisem kui leivategu. Leiba hakkan muidugi ka tegema. Kogu mu sortiment tuleb pärmivaba, ainult juuretisega. Retseptid on mul kodus järele proovitud, põhiliselt kasutan Kaarli talu jahu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles