Voolaid Klavani uuest eemalejäämisest: ta ei ole maininud, et koondisekarjäär on läbi

Andres Vaher
, reporter
Copy
Ragnar Klavan on otsustanud pühenduda perele ja klubile.
Ragnar Klavan on otsustanud pühenduda perele ja klubile. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid ütles Ragnar Klavani järjekordset kutsest loobumist põhjendades, et meeskonna kauane kapten soovib jätkuvalt pühenduda oma tegemistele Itaalias.

Klavan lõi kaasa septembrikuistes EM-valikmängudes Hollandi ja Valgevenega. Enne seda oli aastane koondisepaus ja järgnenud kohtumisest Saksamaaga otsustas ta samuti eemale jääda. Kuigi nüüd on Klavan Cagliaris tõusnud taas põhitegijaks ja mängib hästi, soovis ta ka maavõistlust Ukrainaga (14. novembril) ja viimast EM-valikkohtumist Hollandiga (19. novembril) kõrvalt jälgida.

«Ta põhjused on eelmise korraga küllalt sarnased. Ragnar vajab aega perega olemiseks ja klubitegemistele keskendumiseks,» kommenteeris koondise peatreener Karel Voolaid.

«Oleme mitu korda pikalt vestelnud. Ta ei põikle kindlasti koondisest eemale. Ma ei tunneta küll suhtumist, et ta ei taha enam tulla. Ma ei ole selle kohta küll tahtnud ise pressida, aga ta pole kordagi maininud, et koondisega ongi nüüd kõik. Aga selge on ka see, et ta peab juba passi vaatama (Klavan on 34-aastane – toim),» vahendas peatreener.

Ta lisas: «Ragnar ise leiab, et Karol Metsale sobib see vasaku keskkaitsja positsioon väga hästi. Praegu on valikuid sinna palju. Ei ole olukorda, kus ta peaks nii-öelda päästma tulema.»

Voolaid hindab Jäägerit noortest paremaks

See-eest naasevad rivistusse mitmed kogenud pallurid: Henri Anier, Sander Puri ja Enar Jääger. Klavani ea- ja positsioonikaaslane Jääger kuulus koondise nimekirja viimati eelmise aasta lõpus, kuid väljakul käis 10. oktoobril 2017 MM-valikmängus Bosnia ja Hertsegoviinaga. Floras on ta hooaja lõpus kaasa teinud neljas kohtumises.

«Enar on väga kõvasti treeninud ja väga heas vormis nii kehaliselt kui ka vaimselt. Temasugune mängijatüüp ei vaja tingimata 15–20 mängu, et kõik vanad asjad meelde tuletada,» rääkis Voolaid pikalt vigastust ravinud kaitsjast. «Tean, et ta tahab veel vähemalt paar aastat pühenduda tugeval tasemel mängimisele. Kas Eestis või mujal, see pole veel teada. Aga olen veendunud, et kvaliteeti peitub temas jätkuvalt kõvasti. Leian, et ta on praegu paremas seisus kui nooremad mehed.»

Nooremate meeste all pidas Voolaid silmas eelkõige Märten Kuuske (kes tõusis Eesti liigas Flora võtmetegijaks) ja Madis Vihmanni (kes on Šotimaal haruharva platsile pääsenud).

Samuti valis Voolaid kogemuse, kui eelistas rünnakul Rauno Sappinenile Henri Anieri ning äärepoolkaitses Mark Oliver Roosnupule ja Vlasi Sinjavskile Sander Puri.

«A-koondis peab andma teatud hetkedel noorematele võimaluse, aga kindlasti ei pea rahuldama kõikide noorte vajadusi. Lõpuks loeb treeneri valik. Keegi on õnnelik ja keegi vähem õnnelik. Sel korral olen tõesti kaasanud rohkem kogemust, aga ei saa öelda, et eelmises kahes aknas nooremad võimalust poleks saanud,» selgitas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles