Kivivillast fassaaditoodete uus tootevalik: kergem leida sobivaim

Copy
Foto: RockWool

Kivivillatootja ROCKWOOL esitles uut fassaaditoodete tootevalikut. Tuulutatavate ja krohvitavate fassaadisüsteemide soojustamiseks mõeldud tooted on nüüd saadaval uute nimede all ja uutes pakendites. See aitab klientidel laiast tootevalikust kiiresti leida need tooted, mis vastavad kõige paremini nende vajadustele.

Tuulutatavate (VENTIROCK rühm) ja krohvitavate (FRONTROCK rühm) fassaadisüsteemide soojustamiseks mõeldud tooted on jaotatud 3 kategooriasse vastavalt mitmesugustele tehnilistele parameetritele ja neid tarnitakse eri nimedega ja eri värvi pakendites. Punast värvi pakendis olevad tooted tekstiga SUPER on parimate kvaliteediomadustega, valget värvi pakendis olevad tooted tekstiga PLUS on täiendavate eelistega ja läbipaistvas pakendis ilma eristava kirjata on optimaalse kvaliteedi ja hinnaga ning eriotstarbelised tooted.

Tänu ROCKWOOLi toodete ühtlustatud nimetustele ja pakenditele on nüüd lihtsam eristada fassaadi soojustamiseks mõeldud eri kategooria tooteid ning valida neid vastavalt isiklikele vajadustele. Nüüd pakutakse tarbija nõudlustele vastu tulles suuremas valikus erineva paksusega tooteid. Lisaks sellele on kivivillapakendid nüüd kvaliteetsemad ja vastupidavamad, kuna kasutatakse tugevdatud kilet. ROCKWOOL kivivillatoodetega saad tutvuda siin - rockwool.ee.

Tuulutatava fassaadi jaoks

Tuulutatava fassaadiga hoonete komplekslahenduseks pakutakse VENTIROCK tooterühma. Neil toodetel on väga head soojus- (0,033-0,035 W/mK) ja heli- (isolatsiooniklass A) isolatsiooni parameetrid, need on tulekindlad (tuletundlikkuse klass A1), neil on suur mõõtmete stabiilsus õhuniiskuse ja temperatuurimuutuste suhtes ning kõrge paksuse lubatud piirhälve ning plaadi unikaalne kahetiheduseline struktuur. Neid plaate toodetakse kahte tüüpi: ilma katteta ja klaaskiust kattega (märgistatakse tähega F).

VENTIROCK (F) SUPER plaatide valmistamisel kasutatakse unikaalset kahe tihedusega kihistatud struktuuri tootmistehnoloogiat. Tänu sellele kohandub kivivillaplaadi pehmem alumine osa paigaldamisel hoone seinte võimalike ebatasasustega ja plaadi suurema tihendusega pealmine pool minimeerib paigaldamise käigus tekkivate mehhaaniliste kahjustuste riski ja tagab tuulekindluse. Neil plaatidel on parimad soojusisolatsiooni parameetrid – soojusjuhtivuse koefitsient on 0,033 W/mK. Kõrge paksuse lubatud piirhälve (T5) ja suur mõõtmete stabiilsus õhuniiskuse ja temperatuurimuutuste suhtes minimeerib külmsildade tekkimise võimalust ühekihilisel soojustamisel. Kõrgeim tuletundlikkuse klass A1 tagab passiivse tulekaitse hoone kogu ekspluateerimise ajal  ning deklareeritud lühiajalised (WS) ja pikaajalised (WL(P)) veeimavuse katsed tõendavad, et kivivilla märgumise võimalikud probleemid on viidud miinimumini, mis laseb teostada töid praktiliselt kogu aasta vältel. Deklareeritud kõige kõrgem helineelduvusklass (A) kinnitab suurepäraseid akustilisi ja heliisolatsiooni omadusi.

Foto: RockWool

Need plaadid sobivad ülihästi tuulutatavate seinte soojustamiseks, millele on esitatud kõige kõrgemad soojus-, tulekindlus- ja akustilised nõuded. Seda soojusisolatsiooni toodet kasutades on kõik lahendused tõhusad, kauakestvad ja turvalised.

VENTIROCK (F) PLUS, nagu ka plaat SUPER, valmistamisel rakendatakse unikaalset kahekordse tiheduse tehnoloogiat, neil plaatidel on identne tuletundlikkuse klass ja veeimavuse ning helineelduvuse omadused ning nende soojusjuhtivuskoefitsient on 0,034W/mK. Siin ühilduvad optimaalsed tehnilised omadused ja taskukohane hind. Paksustolerantsi klass T4 ja suur mõõtmete stabiilsus õhuniiskuse ja temperatuurimuutuste suhtes tagab soojusisolatsiooni hermeetilisuse ühekihiliste lahenduste korral. Neid plaate kasutatakse ühekihilise ja mitmekihilise soojus- ja tuuletõkkeisolatsiooni kihina tuulutatavate fassaadiseinte konstruktsioonidel segakasutusega hoonetes. Tänu tehniliste parameetrite ja hinna optimaalsele suhtele kasutatakse neid plaate laialdaselt kortermajade renoveerimisel, kui energiatõhususe kõrgete näitajate saavutamiseks ning hoone uuendamiseks otsustatakse ehitada madalate ekspluatatsioonikuludega ja kauakestev tuulutatav fassaad.

VENTIROCK (F) – tõhus, standardne kivivillaplaat, mille soojusjuhtivustegur on 0,035 W/mK ja millel on kõrgeim tuletundlikkuse klass A1. Need plaadid on mõeldud madalate hoonete seinte soojusisolatsioonikihiks tuulutatavates konstruktsioonides, kus lisaks hinnale on tähtis ka fassaadi turvalisus ja kauakestvus.

Foto: RockWool

Krohvitava fassaadi jaoks

FRONTROCK – uus fassaaditoodete rühm igat tüüpi hoonetele, millele paigaldatakse krohvitav fassaad. Tänu kivivilla unikaalsetele omadustele vastavad uued tooted täielikult ehitustoodetele esitatavatele nõuetele ja isegi ületavad need, tagades sellega täiendavaid eeliseid tellijatele, arendajatele, ettevõtjatele ja majaomanikele.

FRONTROCK SUPER – täiuslik toode seinte soojustamiseks, kui kõige tähtsam on kvaliteet ja vastupidavus mehaanilistele kahjustustele. Tänu unikaalsele kihistatud struktuurile kaitseb kahekihilise toote ülemine tihedam osa fassaadi pealispinda mehaaniliste kahjustuste eest paigaldamise ja ekspluateerimise käigus ning plaadi pehmem alumine osa kohandub hõlpsasti seina ebatasasustega.

Foto: RockWool

FRONTROCK PLUS plaatidele on iseloomulikud kõige paremad soojusisolatsiooniomadused ja tänu standardsete paksuste suurele valikule rahuldab toode mis tahes vajadused ja sobib erinevate lahenduste jaoks. Tootel on hulgaliselt teisi (PLUS) täiendavaid eeliseid, mille pärast tasub seda toodet valida. See valik tagab ühtlustatud optimaalsed tehnilised omadused, kvaliteedi ja hinna.

Foto: RockWool

FRONTROCK L vertikaalselt orienteeritud kiuga kivivillatoode keerulise kujuga või kõverajooneliste fassaadide soojustamiseks. Tootel on väga head tõmbe- ja paindetugevusomadused. Lisakasu paigaldamisel: kinnitamiseks pole vaja tüübleid.

FRONTROCK S õhukesed plaadid, mis on mõeldud akna- ja ukseavade usaldusväärseks isoleerimiseks krohvitavate välisseinte paigaldamisel. Plaatide head heli- ja soojusisolatsiooniomadused tagavad nõuetele vastavuse.

Mis kellegi jaoks tähtis on

Mõistetav on see, et uusi tooteid võivad arhitektid, ettevõtjad või majaomanikud hinnata erinevatest vaatenurkadest. Näiteks arhitektide jaoks on esmatähtis, et need tooted on kantud paljudesse turul olevate ja kasutatavate fassaadisüsteemide tehniliste hindamiste dokumentidesse, nad pööravad tähelepanu erinevate toodete parameetritele ja valivad vastavalt neile kõige paremini tellija vajadusi rahuldavad lahendused. Ehitusettevõtjad, kes on valinud seinte soojustamiseks kivivillaplaadid VENTIROCK SUPER võivad kindlad olla, et traditsioonilisi tehnoloogiaid kasutades paigaldavad nad hõlpsasti tõhusaid, kauakestvaid ja turvalisi fassaade, millele on esitatud kõige kõrgemad soojus- ja heliisolatsiooni, kvaliteedi- ja tulekindluse nõuded.

Eraklientidel või eramajadesse investeerijatel on omad nõudmised ja argumendid, miks nad valivad just ühe või teise toote. Näiteks väidavad nad, et toote kahetiheduselise struktuuri tõttu on FRONTROCK SUPER kõige paremate mehaaniliste ja kvaliteedinäitajatega toode krohvitavate välisseinte soojustamiseks, kui kõige suuremat tähelepanu pööratakse kvaliteedile ja kauakestvusele ning erilisele vastupidavusele mehaanilisel kulumisel.

Põhjalikumalt saab ROCKWOOL kivivillatoodetega tutvuda veebilehel rockwool.ee.

Copy
Tagasi üles