Rootsis on toimunud plahvatusi mullusest kaks korda rohkem (2)

Copy
Politseinikud valvamas Mamlö raudteejaama lähistel tänavu juunis, kui üks mees ähvardas end reisiterminalis õhkida.
Politseinikud valvamas Mamlö raudteejaama lähistel tänavu juunis, kui üks mees ähvardas end reisiterminalis õhkida. Foto: JOHAN NILSSON / AFP / Scanpix

Selle aasta jooksul on pommirühm pidanud Rootsis sõitma sajakonnale väljakutsele, samas tuli aasta tagasi sama ajaga tegeleda 39 sellise juhtumiga. Endine politseikomissar ja praegune Tuleviku-uuringute Instituudi teadur Amir Rostami võrdles olukorda sõjatsooniga.

«See on erakordne tase riigi kohta, millel pole pikka terrorismikogemust või mis pole osaline mingit laadi relvastatud konfliktis,» lausus Rostami uudisteagentuurile TT.

Rootsi Raadio uudistesaade «Ekot» avaldas täna ka statistika, kuhu on kaasatud teated plahvatuse kahtlusest. Selle järgi on plahvatuste ja plahvatuskatsete arv kasvanud sel aastal kogu Rootsis, mitte vaid lõunaregioonis, kuhu kuulub rünnakute rohkuse poolest silma paistev Malmö linn.

Teated võimalikest plahvatustest või plahvatuse katsetest on kasvanud 2019. aasta kolme kvartaliga 173-ni, võrreldes mullu sama perioodi 113 teatega. Kasvanud on näitaja kõigis regioonides peale Stockholmi ning Kesk-Rootsi – esimeses on teadete hulk kahanenud, teises püsinud muutumatuna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles