Kolmekordne Eesti meister lõpetab sportlaskarjääri

Postimees Sport
Copy
Tarmo Neemelo tabamus 2006. aastal Türgi vastu nimetati koondiseaasta ilusaimaks väravaks.
Tarmo Neemelo tabamus 2006. aastal Türgi vastu nimetati koondiseaasta ilusaimaks väravaks. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise endine ja Paide Linnameeskonna praegune ründaja Tarmo Neemelo paneb sportlaskarjäärile punkti. Ta peab lahkumismängu sel laupäeval, kui Paide mängib koduväljakul algusega kell 13 Tallinna Levadiaga.

«Olen profimängijana mänginud ligemale 20 aastat ja eks vanus pressib peale. Ükspäev tulnuks niikuinii see otsus vastu võtta ning mul on hea meel lõpetada seal, kus jalgpalliga alustasin – Paides, mängides oma kodulinna eest,» sõnas 37-aastane Neemelo Paide Linnameeskonna pressiteate vahendusel.

Pikale karjäärile vaatab Neemelo tagasi positiivsete mõtetega: «Mul on olnud võimalus mängida mitmes Eesti tippklubis, olla kolmekordne Eesti meister erinevate klubide ridades ja sain panna end proovile ka välisklubides. Samuti on mul olnud au esindada Eesti rahvuskoondist. Olen rahul ja ei kahetse jalgpalluritee valikut!»

Karjääri viimasel mängul soovib Neemelo näha võimalikult palju fänne ja toetajaid, et saaks ühiselt Paide hooajale väärika punkti panna. «Paide Linnameeskond on näidanud järjepidevat arengut ja loodan väga, et järgmine aasta on Paide kindlalt medalikohal!»

448 meistriliiga mänguga 195 väravat löönud Neemelo tegi meistriliigas debüüdi 2000. aastal Kuressaare ridades, olles ise 18-aastane.  Esimese värava lõi ta samal hooajal mängus TVMK-ga. Just TVMK eest mängides tulid esimesed suuremad õnnestumised – esimene Eesti meistritiitel aastal 2005, mil Neemelo oli 41 tabamusega meistriliiga parim väravakütt.

Pärast nelja hooaega välismaal, kus Neemelo esindas Rootsi klubisid Helsingborgs ja Sundsvall, soomlaste MyPa ja Belgia meeskonda Zulte-Waregem, naasis ta kodumaale. 2009. aastal aitas ta Levadia Eesti meistriks, 2012 aastal teenis ta kolmanda meistrikulla Nõmme Kalju ridades.

Neemelo auhinnakapis on lisaks kolme tiitlivõidu kõrval ka Eesti meistrivõistlustelt neli hõbedat ja kolm pronksi. Eesti rahvuskoondist on ta esindanud 22 korda. 2006. aastal tunnistati tema 1:1 viigivärav Türgi vastu aasta ilusaimaks koondiseväravaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles