Eesti tippsulgpallurid langesid maailma edetabelis, kuid püsivad olümpiakursil

Postimees Sport
Copy
Sulgpall. Pilt on illustratiivne.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Rahvusvahelise sulgpalliliidu (BWF) uuendatud maailma edetabelis on läinud nädalal kõrgetasemelistel turniiridel teise ringi jõudnud Eesti üksikmängijad küll kohti loovutanud, kuid järgmise aasta olümpiat silmas pidades on seisud jätkuvalt lootusrikkad.

Saksamaal Saarbrückenis toimunud turniiril 16 parema hulka jõudnud Kristin Kuuba on maailma edetabelis 23 985 punktiga 60. kohal (-1). Ungaris Budaörsis samaga hakkama saanud Raul Must asub 20 149 punktiga 94. kohal (-2).

Esikolmikud möödunud nädalaga ei muutunud. Naistest on jätkuvalt tipus Nozomi Okuhara (Jaapan), Tzu Ying Tai (Taivan) ja Yu Fei Chen (Hiina) ning meestest Kento Momota (Jaapan), Tien Chen Chou (Taivan) ja Long Che (Hiina).

Maailma esisajas on endiselt ka Eesti parim naispaar Kati-Kreet Marran – Helina Rüütel, kes asub 480 punktiga 60. kohal (-2). Järgmised pool aastat sellele kooslusele punkte ei lisandu, sest Rüütel on sunnitud vigastuspausil.

1. maist 2019 peab BWF ka Tokyo olümpiamängudele kvalifitseerumise edetabeleid, mis pannakse lukku 1. mail 2020. Arvesse lähevad kümme paremat turniiri.

Üksikmängus pääseb Tokyosse selle edetabeli põhjal 38 sulgpallurit, kõigis kolmes paarismängus 16 paari. Naisüksikmängus on Kuuba hetkel 19 670 punktiga 29. kohal, meesüksimängus annavad 16 980 punkti Raul Mustale 32. koha. Naispaarismängus on Marran – Rüütel viimasest olümpiakohast 7136 punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles