VIDEO: Lakkamatu vihmasadu uputab Võrus keldreid (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võrus teist päeva jätkuv pea lakkamatu vihmasadu tõi teisipäeva hommikuks kaasa uputused linlaste keldrites ning pani vee Tamula järvest välja voolavas Vanajõe kanalis tagurpidi voolama.

«Esimene kõne tuli [teisipäeval] kell 6.30 ja umbes samal ajal laekus ka esimene kiri, et uputab,» ütles Võru linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Risto Aim.

Lõunaks oli linnavalitsusele uputavatest keldritest teada antud 11 puhul, kuid tõenäoliselt oli liigveega hädas inimesi Võrus palju rohkem.

Kuigi vesi teeb Võrus mitmes kohas inimeste varale praegu liiga, pole üldine veetase veel ohtlikult kõrgel. Tamula järve Roosisaare rippsilla juurde kümmekond aastat tagasi paigaldatud järvevee taseme mõõtetulp näitab, et vesi on umbes 69,2 meetrit üle merepinna taseme, kuid Võrule ohtlik järvevee tase on 69,7 meetrit üle merepinna.

Ilmateenistuse andmetel tuli esmaspäeval Võrus 27,3 millimeetrit sademeid. Sellest piisas, et panna Tamula järvest muidu vett välja kandvas Vanajõe kanalis vesi tagurpidi voolama ning teisipäeval tõi kanal vett hoopis Tamulasse tagasi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles