Fotod: Kaljulaid arutas Kuveidi emiiriga ärivõimaluste avardamist

Copy
Kersti Kaljulaid arutas Kuveidi emiiriga koostöövõimalusi ÜROs ning ärivõimaluste avardamist.
Kersti Kaljulaid arutas Kuveidi emiiriga koostöövõimalusi ÜROs ning ärivõimaluste avardamist. Foto: Matttias Tammet/presidendi kantselei

Koos äridelegatsiooniga Kuveidis riigivisiidil viibiv president Kersti Kaljulaid kohtus täna Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jabar Al-Sabahiga, kellega arutati nii koostööd ÜROs kui uute ärivõimaluste loomist mõlema riigi ettevõtetele.

«Väikeriikidel nagu Eesti ja Kuveit on maailmas oma oluline roll – eeskätt on meie huvi, et kehtiks rahvusvaheline õigus ja kokkulepped, sest kui kehtib tugevama õigus, oleme meie alati kaotajad,» ütles president Kersti Kaljulaid emiiriga kohtumisel. Kaljulaid ja  Sabah Al-Ahmad Al-Jabar Al-Sabah arutasid sellest lähtuvalt pikalt nii julgeolekuolukorda Lähis-Idas, Pärsia lahe regioonis, Süüria sündmuste arenguid kui ka koostööd ÜRO julgeolekunõukogus, mille liikmeks praegu on Kuveit ja varsti Eesti.

Kersti Kaljulaid kohtus täna Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jabar Al-Sabahiga.
Kersti Kaljulaid kohtus täna Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jabar Al-Sabahiga. Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

Riigipead arutasid ka digitaliseerimise ja küberturvalisuse teemasid. Kaljulaid rõhutas oma seisukohtades vajadust ÜRO julgeolekunõukogus senisest rohkem tõstatada küberjulgeolekuga seotud teemasid ning liikuda ühise arusaama suunas, kuidas rahvusvaheline õigus kohandub kübersfääris.

Kuna riigipead saadab visiidil esinduslik äridelegatsioon, keskendus Vabariigi Presidendi ja emiiri kohtumine suures osas erinevate koostöövõimaluste loomisele Eesti ettevõtetele. «Meie ettevõtete väga hea kogemustepagas ja valmisolek panustada siinse digikeskkonna ülesehitamisse võeti vastu soojalt, kuid arutasime ka laiemalt võimalusi laiendada üheskoos tegevust teistesse laheriikidesse või Aafrikasse. Seda nii IT kui traditsioonilisemate tööstusharude vallas,» mainis riigipea pärast kohtumist.

Kersti Kaljulaid arutas Kuveidi emiiriga koostöövõimalusi ÜROs ning ärivõimaluste avardamist.
Kersti Kaljulaid arutas Kuveidi emiiriga koostöövõimalusi ÜROs ning ärivõimaluste avardamist. Foto: Mattias Tammet / Vabariigi Presidendi Kantselei

President on riigivisiidil Kuveidis, kus teda saadavad Riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa ning Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman ja äridelegatsioon. Lisaks emiiriga kohtumisele toimusid täna ennelõunal kohtumised Kuveidi pea- ning välisministriga ja samuti parlamendi spiikriga.

Kaljulaid naaseb Eestisse kolmapäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles