Türgi ja Vene sõdurid korraldasid järjekordse ühispatrulli Süürias

Copy
Vene ja Türgi sõdurid Süürias.
Vene ja Türgi sõdurid Süürias. Foto: EPA/Scanpix

Türgi ja Vene sõdurid viisid täna Põhja-Süürias läbi uue ühispatrulli.

«Teine ühispatrull... algas Ayn al-Arabi (Kobane) regioonis Eufratist idas,» teatas Türgi kaitseministeerium avalduses. 

Patrullide eesmärk on Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) väljatõrjumine Türgi piirilt 22. oktoobril Venemaa ja Türgi vahel sõlmitud kokkuleppe alusel. 

Esimest korda patrulliti ühiselt reedel. 

«Teame, et terroristid on jätkuvalt turvatsoonis, mille me oleme paika pannud. Teadke, et keegi ei saa meid lollitada ja öelda: »Me oleme terroristid sealt minema ajanud.«,» ütles Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Ankaras peetud kõnes. 

Türgi alustas läinud kuul Põhja-Süürias sõjalist operatsiooni eesmärgiga luua piirile «turvatsoon», kust YPG peab lahkuma ning kuhu hakatakse tooma Süüriast Türki tulnud sõjapõgenikke. 

Sotšis sõlmitud leppe alusel nõustus Venemaa ühispatrullidega 120-kilomeetri pikkusel territooriumil Süüria-Türgi piiril. Samuti lubas Venemaa koostöös Süüria armeega tegutseda YPG eemaldamise nimel. 

Erdoğan kritiseeris oma kõnes ka USA ja kurdi võitlejate ühispatrulle eelmisel nädalal Türgi piiri lähistel. Presidendi sõnul otsustab ta, kas ta läheb plaanipärasele visiidile Ühendriikidesse 13. novembril alles pärast telefonikõnet USA presidendi Donald Trumpiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles