Eesti Posti hinnatõusu vastu võidelnud riigikogulasel on oma huvi mängus (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Margus Ansu

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk on aktiivselt võidelnud ajalehtede kojukande hinnatõusu vastu, kuid vähem on teada fakt, et ta on Jõgeva maakonnalehe Vooremaa suuromanik.

Kokk korraldas kojukande probleemide teemal 23. oktoobril ümarlaua, kus jõuti kokkuleppele, et Eesti Post ja Express Post hakkavad arutama ühisfirma loomist, tänu millele võiks kaaluda hinnatõusu ärajätmist ja kojukande dotatsiooni suurendamist, vahendab Äripäev.

Kokk ütles ajakirjanikule, et ümarlaua korraldamise initsiatiiv tuli Meediaettevõtete Liidult. «Väga valest otsast sõidad sisse. Ega ma raha ei jaga. Lihtsalt teema on üleval, et lehed jõuaks koju,» vastas ta küsimustele, kas ta ajab riigikogulasena oma erafirma asja.

Raudsaar: Kokk ajab õiget asja

Eesti Meediaettevõtete Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar ütles Postimehele, et ta peab Aivar Koka ees vabandama.

«Kõik, kes on puutunud kokku Eesti maakonnalehtede majanduspoolega, teavad, et tegemist ei ole raha teenimise kohaga, vaid missiooniprojektiga,» kummutas Raudsaar kahtlusi. Nimelt kuulub Kokale 48 protsenti Vooremaad välja andvast AS Seitungist, mis teenis eelmisel aastal 5000 eurot kasumit.

«Teiseks on Aivar Kokk võtnud Eesti Postis toimuva vaatluse alla Meedialiidu palvel ning initsiatiivil. Enne vastava ümarlaua kokkukutsumist pöördus Aivar Kokk isiklikult minu poole küsimusega, kas ma näen tema puhul mingit huvide konflikti seoses Vooremaaga. Ta pidas tõenäoliseks, et oponendid võivad hakata teda selle teemaga seoses ründama,» selgitas Raudsaar.

Ta lisas, et ei ei näinud Aivar Koka puhul selles küsimuses huvide konflikti siis ega näe ka praegu. «Mul on väga hea meel, et Riigikogu liikmete seas on poliitikuid, kelle jaoks on oluline, et ka maainimestele tuleks perioodika koju mõistliku aja ja mõistliku hinnaga,» kinnitas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles