Ettevõtjad ei tõtta Tartusse energiasäästlikke maju ehitama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand (vasakul) sättis koos Tesron Ehituse juhatuse liikme Kaarel Runtaliga nurgakivi silindrisse esimese Tartu liginullenergia-kortermaja projekti joonised ja maaklerite visiitkaardid.
Domus Kinnisvara juhatuse liige Ingvar Allekand (vasakul) sättis koos Tesron Ehituse juhatuse liikme Kaarel Runtaliga nurgakivi silindrisse esimese Tartu liginullenergia-kortermaja projekti joonised ja maaklerite visiitkaardid. Foto: Margus Ansu

Järgmisel aastal ehitusloa saavad majad tuleb Euroopa Komisjoni direktiivi kohaselt ehitada energiasäästlikeks liginullenergiahooneteks. Kuigi see nõue veel ei kehti, on Tallinnas paaril viimasel aastal valminud hulk liginullenergia- ehk A-energiaklassi märgisega ärihooneid ja kortermaju nii kesklinnas, Kalamajas, Kitsekülas kui teisteski linnajagudes.

Tartus on valminud üks liginullenergia-ärihoone Sepa tänaval maanteeameti büroo taga. Lisaks on ehitusjärgus Paju tänava 16-korruseline bürootorn ja eile sai nurgakivi ülikoolilinna esimene liginullenergia-kortermaja.

Eri linnad, erinev elu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles