Tartul avaneb võimalus võõrustada maailma parimaid iluvõimlejaid

Lenel Karu
Copy
Tänavu veebruaris peeti Tartus Miss Valentine’i võistlust juba 25. korda. Järgmise aasta alguses peetakse Miss Valentine’i Tartus koos iluvõimlemise Grand Prix’ etapiga.
 
Tänavu veebruaris peeti Tartus Miss Valentine’i võistlust juba 25. korda. Järgmise aasta alguses peetakse Miss Valentine’i Tartus koos iluvõimlemise Grand Prix’ etapiga.  Foto: Sille Annuk

Tartus tänavu veebruaris juba 25. korda peetud Miss Valentine’i võimlemisvõistlus on kinnitatud iluvõimlemise Grand Prix’ kalendrisse. See tähendab, et tuleval aastal peetakse 26. veebruarist 1. märtsini siin esimest korda ka iluvõimlemise Grand Prix’ (GP) etapp, mis toob ülikoolilinna maailma tipud, nende seas Tokyo 2020. aasta suveolümpiamängude kandidaadid.

Ühe iluvõimlemishooaja jooksul toimub kuus GP-etappi, lisaks finaal. Balti riikides ja Põhjamaades pole seni nii kõrge tasemega võistlust olnud. Tartusse tuleb ligi tuhat võimlejat ja 250 taustatiimi 40 riigist.

Pealtvaatajad saavad näha nii rõnga-, palli-, kurika- kui ka lindikavasid.

Start olümpiaks

Pika traditsiooniga võimlemisvõistluse Miss Valentine peakorraldaja Janika Mölder ütles, et GP-etapi korraldamise võimalus ei tulnud lihtsalt.

«Minu peas olid juba väga ammu mõtted, et tahaks sellist asja korraldada. Neid võimalusi pole lihtne saada, pidime pikalt ootama kahe organisatsiooni kinnitust,» selgitas Mölder. «See on väga suur asi kogu Eestile, sest ühe etapi korraldamine annab võimaluse saata terve hooaja jooksul võistlustele rohkem võimlejaid.»

Eesti saab kodusele GP-etapile valida riiki esindama neli ning järgmistele etappidele kaks võimlejat. Teistele riikidele pakutakse seejuures võimalust saata GP-etapile ainult üks võimleja.

Grand Prix’ etapp tõotab kujuneda selle võrra põnevam, et mitmed osalejad on eelseisva Tokyo olümpia kandidaadid.

Miss Valentine on 25 aasta jooksul näidanud tipptasemel võistlust, tänu sellele usaldatakse Eestile selline võimalus, ütles Eesti võimlemisliidu peasekretär Tene-Riin Vaarmann.

«Miss Valentine on 25 aasta jooksul näidanud tipptasemel võistlust, tänu sellele usaldatakse Eestile selline võimalus,» tõdes Eesti võimlemisliidu peasekretär Tene-Riin Vaarmann. «Janika Mölder ja terve korraldustoimkond on teinud selle nimel palju tööd.»

Kuulsad kaksikud

Võimlemisklubi Janika tegevjuht Elina Gorelašvili peab eesoleva võistluse suurimaks väärtuseks võimalust näha maailmatasemel osalejate esinemist siinsamas, kodus. «Jah, kõige suurem väärtus on tipptegijate saabumine,» kinnitas Gorelašvili. «Nende seas on olümpiamängude kandidaate ja väga eredaid karaktereid.»

Gorelašvili tahab tuntud iluvõimlejaist näha eelkõige Venemaa kaksikõdesid Dina ja Arina Averinat. «Nad on väga efektsed ja ma ootan neid väga. Tuleb ka teisi eredaid olümpiasaadikuid,» märkis ta.

Janika Mölder kinnitas, et kogu saabuvate võimlejate rivi on märkimisväärsete tulemustega, mistõttu on ka ürituse korraldajate vastutus varasemast tunduvalt suurem. «Ärevust on kindlasti. Ma isegi näen vahel neid võistlusi unes. See ei loe, et olen varem neid korraldanud – igal aastal on oma eripärad ja muudatused,» ütles Mölder.

Kui viimastel aastatel on Miss Valentine toimunud A. Le Coqi spordihoones, siis nüüd kolitakse see koos Grand Prix’ etapiga ülikooli spordihoonesse. Asukoha vahetamise põhjus on suurema ruumi tarvidus. Põhjaliku uuenduse läbi teinud ülikooli spordihoones on võimlejatel rohkem ruumi näiteks soojenduse tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles