Viirelaiu paadijuht: pakkusin päästeveste

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Foto: Siim Metsmaa/Saarte Hääl

Laupäevaõhtul Viirelaiu lähistel õnnetusse sattunud kaatrit juhtinud Priit Villemsoni sõnul pakkus ta kuuele reisijale päästeveste. Reisija väidab vastupidist.

Villemson ütles, et nende kaater on alati reisijatele vastavate päästevestidega varustatud. Seaduse järgi peavadki kinnises paadis vestid saadaval olema, kuid nende selgapanemine kohustuslik pole. "Neid (veste – toim) sai ka pakutud," kinnitas ta.

Saarte Hääle eile ilmunud loos ütles üks õnnetuses osalenu, et veste neile ei pakutud. Ta jäi oma väite juurde ka eile, kui kuulis, et paadijuht väidab vastupidist. 

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles, et politsei on suhelnud Viirelaiule inimesi viinud veesõiduki kapteniga, kelle sõnul paadis viibinuist mitte ühelgi päästevesti seljas ei olnud.

Antsaare sõnul vastutab kapten ka selle eest, et meresõitjate ohutus oleks tagatud. "Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel ja selle alusel otsustame ka menetluse alustamise vajaduse," sõnas Antsaar. 

Menetlust ei ole alustanud ka veeteede amet, kuna surmajuhtumit ei olnud. Ameti kommunikatsioonijuhi Madle Puusepa sõnul võib muul juhul juurdluse läbi viia põhjendatud huvi korral või väikelaeva omaniku, kindlustusandja või politseiasutuse taotluse alusel, kui juurdluse tulemused aitaksid vältida õnnetusi tulevikus.

Priit Villemson ütles, et ta oli 10–13 m/s puhunud tuules ettevõetud reisi ohutuses kindel. Oma sõnul on ta seda teed sõitnud tuhandeid kordi. Laupäeval oli õnnetusega lõppenud reis talle 12. kord Virtsust Viirelaidu sõita. Siiski sattus kaater murdlainesse ning laine ja laeva tunginud vesi keerasid laeva ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles