KOHALIK VAADE. Kataloonia saab Hispaania valimiste lahingutandriks

Gregorio García Maestro
Copy
Kataloonia iseseisvust toetavad meeleavaldajad plakatitega, millega kutsutakse üles peaminister Pedro Sánchezt maha istuma ja läbi rääkima.
Kataloonia iseseisvust toetavad meeleavaldajad plakatitega, millega kutsutakse üles peaminister Pedro Sánchezt maha istuma ja läbi rääkima. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Hispaania neljandad valimised nelja aasta jooksul toimuvad Kataloonia iseseisvusküsimuse tähe all, nagu võis näha esmaspäevasest pingelisest peaministrikandidaatide teledebatist. Üheksa Kataloonia separatistide juhi vangistamine eelmisel kuul ja sellele järgnenud meeleavaldused on muutnud poliitilist kaarti ja kasvatanud konservatiivse Rahvapartei (PP) ja paremäärmusliku Voxi toetust.

Rahutus, mis haaras 14. oktoobri Hispaania ülemkohtu otsuse järel Barcelonat ja teisi Kataloonia linnasid, ei olnud päevakorras, kui peaminister Pedro Sánchez teatas erakorraliste valimiste korraldamisest pärast suutmatust moodustada koalitsiooni nii kasinusvastase Podemose kui ka liberaalse Ciudadanosega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles