iPhone asukoha soovitused

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock ja ekraanitõmmis

Juba mõnda aega on iPhone jaganud oma kaardirakenduse abil telefoni omanikule soovitusi ja nõuandeid selles osas, millist teekonna ühte või teise kohta liikumiseks kasutada, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark.

Täpsemalt öeldes jälgib telefon pidevalt igapäevaseid liikumisteekondi, asukohti ja teeb selle põhjal järeldusi, kus telefoni omanik võiks elada ja töötada. Nii kuvataksegi näiteks peale tööpäeva autosse istudes ekraanile teavitus selle kohta kaua kodutee aega võiks võtta. Samuti seda, millist teed pidi kõige kiiremini kohale võiks jõuda.

Miks see nii on?

Idee poolest on tegemist tänuväärse funktsionaalsusega. Püüab ju telefon enda omanikule abiks olla ja läbi selliste soovituste elu mugavamaks teha. Lisaks on üsna üldteada fakt, et asukohateenused on kõikides nutitelefonides olemas ja ilma spetsiaalselt midagi tegemata salvestubki kogu liikumine kusagile alati maha. Kõike ikka „parema kasutuskogemuse“ huvides.

Teisalt aga jätab selline tegevus, ehk teekonna alustades teavituse kuvamine sihtkoha ja kohalejõudmise eeldatava aja ütlemine, paljudele mulje tarbetust „luuramisest“. Lisaks võib pidevalt sääraste teadete saamine üsna tüütuks muutuda.

Loe Digitargast, kuidas sellest lahti saada.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles