Opositsioon hakkas peaministrile infotunnis taas küsimusi esitama (4)

Copy
Peaminister Jüri Ratas riigikogu kõnepuldis.
Peaminister Jüri Ratas riigikogu kõnepuldis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu infotunnis ligi kuu aega valitsusjuhti eiranud opositsioon esitas täna peaministrile mitu küsimust, Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnul pole opositsioon samas veel otsustanud, kas jätkab edaspidi peaministri eiramist või mitte.

Kallase sõnul esitasid opositsiooni saadikud infotunnis peaministrile küsimusi, kuna neid oli seoses valitsuse liikmete valetamistega tekkinud väga palju. «Selgeid vastuseid neile ei tulnud,» sõnas Kallas.

Kallase sõnul on Ratas ministritele öelnud, et arupärimistele tuleb anda ammendavaid vastuseid. «See [kolmapäevane] infotund seda väga ei näidanud,» ütles Kallas. «Tegudes ta [Jüri Ratas] oma sõnade järgi ei käitu.»

«Eks me arutame, kuidas edasi minna. Kui ta [peaminister] ei vasta, siis me ei näe põhjust küsida,» ütles Kallas.

Riigikogu opositsiooni esindajad alustasid oktoobris riigikogu infotunnis peaminister Jüri Ratase eiramist ning ei esitanud valitsusjuhile küsimusi.

Tänases riigikogu infotunnis vastasid lisaks Ratasele parlamendisaadikute küsimustele ka sotsiaalminister Tanel Kiik ja keskkonnaminister Rene Kokk. 

Peaminister Jüri Ratas vastab küsimustele koalitsioonilepingu täitmise, järjepidevuse, valitsusliikmete valetamise, Mart Järviku parteilise sekkumise toiduohutusse, valetamise, parteilise juhtimise ja väärtuste kohta.

Sotsiaalminister Tanel Kiik vastab küsimustele ravimipoliitika, apteegireformi, pensionite, haldusalas toimuva, omastehoolduse, Eesti rahva tervise, hambaravihüvitise ja vaimse tervise probleemide ennetamise kohta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles