Peaminister üleminekutoetustest: teised ei maksnud üldse

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter

Riigikogu infotunnis põllumeestele kärbitud mahus üleminekutoetuste maksmist puudutanud küsimusele vastates ütles peaminister Jüri Ratas, et tal on põllumeestele ka hea uudis - üks eelmine valitsus ei maksnud neid toetusi üldse. „Hetkel on Riigikogu palge ette toodud eelarve, kus on viis miljonit. See ei ole maksimum, aga see on parem kui null,” ütles peaminister.

Nimelt rääkis reformierakondlane ja üks endine maaeluminister Urmas Kruuse, et maaeluminister Mart Järvik käis terve suvi mööda põlde ja ettevõtmisi ringi ja ütles, et üleminekutoetused on täismahus eelarvestrateegias olemas ja need tulevad, aga nüüd seda raha ei ole.

„Kui minister on niimoodi käinud ja öelnud, et need rahad on olemas, siis kuidas teie peaministrina suhtuksite sellesse, et ka Mart Järvik selles küsimuses on ju tegelikult põllumeestele väidetavalt valetanud,” päris Kruuse peaministrilt.

Ratas ütles, et kohtus põllumajandusorganisatsioonide juhtide esindajatega ja tal polnud neile head uudist. Aga hea uudisena tuletas ta põllumajandusjuhtidele meelde, et vahepeal oli aastad, kus selle toetuse real oli üldse null.

„2017. aastal teatavasti olukord muutus, tuli maksimum, 2018 maksimum, 2019 maksimum ja 2020 on hetkel Riigikogu palge ette toodud eelarve, kus on viis miljonit. See ei ole maksimum, aga see on parem kui null,” kõnes Ratas vihjates vahepealsele kolmele aastale, kus Reformierakonna juhitud valitsus ei maksnud üldse üleminekutoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles