Andres Noormets toob Ugalas lavale ülevõllikomöödia

Kultuuritoimetus
Copy
Ugala lavastus „Lotomiljonärid“ (Oleg Titov, Aarne Soro, Ilo-Ann Saarepera, Gerda Sülla ja Janek Vadi).
Ugala lavastus „Lotomiljonärid“ (Oleg Titov, Aarne Soro, Ilo-Ann Saarepera, Gerda Sülla ja Janek Vadi). Foto: Heigo Teder

Ugala teatris esietendub 9. novembril Andres Noormetsa kirjutatud ja lavastatud ülevõllikomöödia «Lotomiljonärid», mis toob teatrilavale lõbusa telemängu ja suurimad lotovõidud. Kaunite ja seksikate saatejuhtide eestvedamisel saab publik nautida lõbusat meelelahutust ja loosiõnne igal «Lotomiljonäride» etendusel.

Lavastuse idee põhineb Norra ajakirjaniku ja dramaturgi Terje Hoeli samanimelisel kuuldemängul. «Kuulsin kuuldemängu 2007. aastal Berliinis Prix Europa festivalil ja idee jäi aastateks kummitama. Kuna Eesti olukord erineb Norra omast, siis ei tundunud arukas hakata teksti lihtsalt tõlkima ja Eesti oludesse kohandama. Lihtsam oli kirjutada uus tekst,» selgitab Andres Noormets näidendi kirjutamise tagamaid.

Ugala laval saab näha telemängu, kus keeratakse üks võimalik olukord üle võlli ja vaadatakse, mis välja tuleb. «Et elu ei muutuks loteriiks, mille võiduvõimalused on tühised, on parem olulisi asju mängu mitte panna. On väärtusi, mis on püsivad, mis inflatsioonile ei allu ja mille hoidmine aitab igast olukorrast puhtana välja. Olulisim neist on huumorimeel,» sõnab Noormets.

Andres Noormets on lavastuse autor, lavastaja ja ühtlasi ka kunstnik. Koos Üllo Kauriga on ta loonud ka lavastuse muusikalise kujunduse. «Lotomiljonäride» kostüümid on loonud Maarja Viiding ja valguskujunduse Villu Konrad. Laval on Terje Pennie, Andres Tabun, Ilo-Ann Saarepera, Janek Vadi, Aarne Soro, Vilma Luik, Oleg Titov, Gerda Sülla ja külalisena Üllo Kaur.

Sügistalvel etendub lavastus «Lotomiljonärid» lisaks Viljandile ka Tallinnas, Paides, Tartus ja Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles