Pärnu iduettevõte lõi rakenduse tenniseharrastajatele

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Uus nutirakendus aitab tenniseharrastajaid.
Uus nutirakendus aitab tenniseharrastajaid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu iduettevõte tõi turule tenniseharrastajatele mõeldud nutirakenduse ja alustas koostööd Tartu ülikooli Pärnu kolledžiga.

Oktoobris avaldas Pärnu start-up MyGames nutirakenduse, mis aitab tenniseharrastajatel kiirelt ja lihtsalt leida püsiaegade ja -gruppide vabanevaid kohti. Samuti on lahendus abiks püsiklientidel asendajate leidmisel.

“Tihti on vaba tenniseväljakut või sobivat mänguvõimalust väga keeruline leida, seda eriti õhtustel aegadel, mil tennisekeskuste väljakud on püsiaegade broneeringutega tihedalt kaetud. Kuid püsiaegades pidevalt vabaneb kohti, näiteks mõni mängija ei saa tulla või haigestub,” selgitas start-up’i üks asutajaid Janno Metsa. Seni polnud head viisi, kuidas info vabanenud kohtadest huvilisteni jõuaks.

Püsikliendilgi osutus keeruliseks endale asendaja leida. Vahel võib kuluda selleks ligikaudu pool tööpäeva, et teha telefonikõnesid või asendusmängijat e-kirja teel ja sotsiaalmeedia kaudu otsida. Nutirakendus MyGames võimaldab ühe nupuvajutusega vabanenud mänguajast kõigile huvitatud inimestele teada anda.

“Need lihtsad, samas tõhusad funktsioonid on aga alles algus,” arvas MyGamesi teine asutaja Margus Randmäe. Nad soovivad oma uuendusliku lähenemisega pakkuda tennisekogukonnale väärtuslikke lahendusi veel paljudel teemadel: ühtsest väljakute broneerimissüsteemist turniiride haldamise ja administreerimise, treeningukalendri jagamise ja laiemalt klubi tegevuse korraldamiseni.

Kuigi MyGames lansseeriti esimeses etapis Eesti turule, ei plaanita sellega piirduda. “Tennis on maailmas populaarne spordiala ja probleemid, mida me rakendusega lahendada soovime, on aktuaalsed ka mujal,” kinnitas Randmäe. “Kui arvestada, et kogu maailmas harrastab tennist regulaarselt umbes 100 miljonit inimest ja keskmine mängija investeerib aastas hobisse 1000 euro ringis, võib globaalne turumaht ulatuda 100 miljardini.”

Novembris alustas MyGames koostööd Pärnu kolledžiga, et pakkuda tudengitele praktilist väljundit ja võimalust iduettevõtte arendamises kaasa lüüa. 5. novembril toimus Forwardspace’i ruumides paarikümne üliõpilase osavõtul esimene ühissessioon, kus töötubades nuputati näiteks sihtturu uurimise, konkurentide väljaselgitamise ja turunduse ideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles