Viljandi kesklinn muutub tulevaks suveks ehitustandriks (3)

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Järgmisel aastal ehitatakse ringtee nii Tallinna ja Kauba tänava nurgale kui ka Hariduse ja Vana-Vaksali tänava ristmikule.
Järgmisel aastal ehitatakse ringtee nii Tallinna ja Kauba tänava nurgale kui ka Hariduse ja Vana-Vaksali tänava ristmikule. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus on asunud otsima ehitajat, kes võtaks tuleval kevadel ette põhjalikud ehitustööd Vabaduse platsil ja selle ümbruse tänavatel. Aprillist novembrini kestva töö käigus muutub kogu kesklinna tuiksoon, lammutatakse ametite maja, ehitatakse kaks ringteed, rajatakse parklad ning muudetakse Tallinna tänavat.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul saavad Viljandi keskväljak ja selle ümbrus täiesti uue ilme. Ehitusala ulatub Tartu tänava ristmikust lauluväljaku ja Ugala teatrini.

Uued parklad ja ringristmikud

Vabaduse plats ja sellega külgnevad tänavad uuendatakse arhitektuuribüroo AT Home võistlustööl «Tasa sõuab» põhineva projekti järgi. See töö võitis peatänava ja linnaruumi arhitektuurivõistluse. Vabaduse plats kaetakse betoon-kivikattega ning dekoreeritakse istutusalustega.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles