Viru praostile Tauno Toompuule heideti ette liigset tolerantsust (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Noor, aktiivne ja mõne hinnangul liigselt tolerantne Virumaa praost Tauno Toompuu pidi kolleegidele selgitama, et tal polnud plaanis korraldada geijumalateenistust.
Noor, aktiivne ja mõne hinnangul liigselt tolerantne Virumaa praost Tauno Toompuu pidi kolleegidele selgitama, et tal polnud plaanis korraldada geijumalateenistust. Foto: Meelis Meilbaum

LGBT+ filmifestivali Festheart algses programmis sisaldunud teave, et Rakvere Kolmainu kirikus toimub jumalateenistus, hakkas kõigutama Viru praosti Tauno Toompuu positsiooni. Mõnel Virumaa kirikuõpetajal tekkis küsimus, kas praost ei tegele mitte homopropagandaga. Liikuma hakkasid jutud tema umbusaldamisest.

Mitu allikat on Virumaa Teatajale rääkinud, et täna Rakveres toimuval sinodil võib päevakorda tulla praosti umbusaldamine. Tauno Toompuu kinnitas seda infot, kuid täpsustas, et pärast tema kohtumist praostkonna kirikuõpetajatega ja asjaolude selgitamist on teema päevakorrast maas ning pinged lahtunud. Konkreetseid inimesi, kes talle etteheiteid tegid, Toompuu nimetada ei soovinud.

Etteheiteid kostis enne 4.–6. oktoobrini toimunud LGBT+ filmifestivali Festheart, mille programmis sisaldus muu hulgas jumalateenistus Rakvere Kolmainu kirikus. Mõned inimesed, sealhulgas kirikuõpetajad, tõlgendasid seda nii, et jumalateenistus toimub festivali raames ja on spetsiaalne “geijumalateenistus”.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles