Eksperiment: kuidas jõuavad libaravimid Eestisse?

Copy

Libaravimi jäljed viivad esmalt Lätti, sealt Venemaale ja kõige tipuks arvatava riiulifirmani.

Kullerid veavad eestlastele laiali kümneid libaravimeid ja -toidulisandeid, mis on Eestis keelatud ning mille «imelised raviomadused» on pehmelt öeldes vildakas versioon tõest. Baltikumi vallutanud ebaravimid jõuavad Eestisse üle piiri Lätist.

Postimees kirjutas möödunud nädalal libaravimite müügivõrgustikust, mis määrib oma preparaate eestikeelsetel veebilehtedel heausklikele inimestele pähe. Ülesehituselt identsetelt veebilehtedelt saab osta üle 30 ravitoote või toidulisandi. 

Otsustasime ühelt selliselt lehelt tellida imeravimi Bactefort, mis peaks aitama organismis pesitsevate parasiitide vastu, kaotama allergiad ja kui uskuda veebilehte, siis peaks ka kõiki siseorganeid tabama imeline tervenemine.

Kulleri abiga jõudis pakk kohale kaks päeva hiljem.

Ehkki paberil on kirjas, et seerum koosneb kokku kaheksa taime ekstraktist, siis nagu selgitas ravimiameti peaspetsialist Kristi Kivineem, on neist ametlikult raviomadustega vaid üks – soolikarohi. Siingi on konks: soolikarohtu on tillukeses pudelis nii vähe, et sellest pole mingitki kasu. Rääkimata sellest, et see raviks tervisehädasid.

Sama Läti firma toob Eestisse veel kümneid samalaadseid libaravimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles