Vilistlane tutvustas Paide kooliõpilastele lennundust

Urmas Glase
Copy
Hammerbacki põhikooli lõpuklassi õpilased proovisid lennusimulaatorit.
Hammerbacki põhikooli lõpuklassi õpilased proovisid lennusimulaatorit. Foto: Erakogu

Paide Hammerbecki põhikooli IX klassid käisid eile ettevõtlusnädala ajal Tartus uudistamas Eesti lennuakadeemiat, Tartu lennujuhtimistorni ja päeva lõpuks põikasid õpilased Lõunakeskusse uisutama.

Ettevõtmisi aitas kokku leppida ja korraldada Paide gümnaasiumi vilistlane Martin Tärn, kes on lõpetanud kooli reaalklassi ning töötab praegu Tartu lennujuhtimistorni lennujuhina ja on aastaid õpetanud lennuakadeemia tudengeid.

Hammerbecki põhikooli IXa klassijuhataja, lennujuhi Martin Tärni kunagine klassijuhataja Daire Krabi kirjutab kooli Facebooki lehel: "Kõigepealt saime ülevaate lennuakadeemias õpetatavatest erialadest, seejärel suundusime kolmes grupis järgmistesse töötubadesse: lennukisimulaator, kopterisimulaator ja sidelabor. Seejärel läksime naaberasutusse lennujuhtimistorni, kus läbisime turvakontrolli, näidates ette isikut tõendavad dokumendid, ja leppisime sellega, et pildistada ei lubatud. Nägime, millistes tingimustes töötavad lennujuhid, ja kuulsime vastuseid oma küsimustele. Lisaks külastasime droonilaborit."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles